Instituţiile statului nu se pun de acord cu privire la şcolile închise din cauza virozelor în judeţul Suceava

Instituţiile
statului nu se pun de acord cu privire la şcolile închise din cauza
virozelor în judeţul Suceava

FOTO: Adevărul/Arhivă

În timp ce Ministerul Educaţiei susţine că două unităţi de învăţământ sunt închise, iar alte patru funcţionează doar parţial, din cauza numărului mare al cazurilor de îmbolnăvire, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a comunicat că o unitate este închisă total, iar alte trei pe grupe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două unităţi de învăţământ au fost închise total, iar alte patru pe grupe sau clase din cauza virozelor. Informaţia provine de la Ministerul Educaţiei, dar este contrazisă de Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Instituţia susţine că doar trei şcoli sunt închise parţial şi una total, până pe 7 februarie. Este vorba despre clase din Şcoala „Bogdan Vodă” din Rădăuţi, Şcoala profesională din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială nr. 3 din Suceava.

Probleme sunt şi la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Horodnic de Sus, structură a Şcolii Gimnazială ”Iulian Vesper” Horodnic de Sus, unde cursurile au fost suspendate pe 3 februarie şi vor fi reluate pe 7 februarie. 

Unitatea de învăţământ are înscrişi 65 de preşcolari (trei grupe), dintre aceştia, în data de 3.02.2020, mai mult de jumătate nu s-au prezentat la cursuri fiind diagnosticaţi cu viroze respiratorii, iar unul dintre preşcolari a fost internat cu simptome de scarlatină.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările