Inspectorii sanitari, cu ochii pe mieii din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care vor dori să-şi cumpere miei de Paşte vor avea de unde alege. Vânzătorii vor fi prezenţi în acest an, atât în cele două pieţe, cât şi în supermarketuri. Pentru a se asigura că sucevenii vor cumpăra doar carne proaspătă, inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară vor face controale peste controale în perioada 24 martie-4 aprilie.

„Comercianţii care vor dori să înfiinţeze puncte de sacrificare vor trebui să întocmească condiţiile de igienă. Este interzisă sacrificarea mieilor pe marginea şanţurilor, pe la stâni sau în alte locuri necorespunzătoare“, a declarat Petrea Dulgheru, şeful DSV Suceava.


Totuşi, recomandarea este ca persoanele care vor cumpăra carnea de miel din punctele de sacrificare special amenajate, sau din magazine şi supermarketuri să verifice dacă există ştampila cu avizul sanitar. „Întrucât după perioada de post va creşte foarte mult consumul de produse animale ce nu prea au avut căutare vom scotoci toate magazinele şi depozitele pentru că siguranţa alimentelor este numărul unu“, a mai declarat Petrea Dulgheru.


Sucevenii care vor să aibă pe masa de Paşte miel, vor scoate din buzunar la fel de mulţi bani ca anul trecut. „Preţul unui kilogram de miel viu va costa între 8 şi 10 lei, în timp ce carcasa de miel tăiat poate să ajungă şi la 20 de lei“, ne-a explicat Marian V., comerciant.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite