Inculpaţii din dosarul şpăgilor de la Permise pleacă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Monitorulsv.ro
FOTO: Monitorulsv.ro

Magistraţii Tribunalului Suceava au respins cererea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare a inculpaţilor care ar fi facilitat fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere în schimbul unor sume de bani.

Presa locală transmite că rămân în arest la domiciliu  comisarul-şef Radu-Ionuţ Obreja, Gheorghe-Ionel Perijoc, dar şi pe Radu Popovici, respectiv Florin Bolohan.

Cristian Blîndu, Nicolae-Cezar Macoviciuc şi Leon-Ionuţ Mihăiescu au fost plasaţi sub control judicar. 

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă. Mai poate fi atacată, ceea ce înseamnă că inculpaţii rămân deocamdată în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

În luna decembrie a anului trecut, procurorii DNA au descins la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. 

În urma percheziţiilor, au fost reţinute 13 persoane, angajaţi ai instituţiei, examinatori auto, administratori ai şcolilor de şoferi şi instructori auto.

 Procurorii susţin că inculpaţii ar fi creat o reţea prin care facilitau fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere contra unor sume cuprinse între 200 şi 6.000 de euro. 

Capul reţelei ar fi fost Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava.

Anchetatorii susţin că proba teoretică a examenului era fraudată cu ajutorul unor echipamente de spionaj. „Clientul” primea o vestă cu echipată cu cameră video şi în ureche i se punea o cască minusculă. Cu ajutorul camerei de filmat, cei care ofereau sprijin puteau să vadă întrebările.

Procurorii susţin că cei implicaţi s-au îmbogăţit din activitatea ilegală. Ca să nu fie prinşi, unii dintre ei şi-au trecut averile pe numele prietenilor. Este cazul lui Radu Obreja, care îşi ţinea o parte din avere într-o valiză acasă la amicul său, Rudu Popovici. Alte bunuri, apartamente, case, spaţii comerciale, erau trecute pe alte nume.

Anchetatorii spun că reţeaua a fost protejată de ofiţerul DGA Suceava, Mihai Martin, care îl informa pe Radu Obreja atunci când era ţinta unor anchete. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Zi de 13, teribil ghinion. Panică maximă după ce câteva maşini au ars una după alta. Cauza incendiilor

De ce continuă să predea profesorul care a hărţuit sexual o elevă, numind-o „curvă“ şi „căţea“. Revolta părinţilor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite