Gunoaiele din Suceava, aruncate la Botoşani

Problema depozitării deşeurilor menajere a sucevenilor şi-a găsit rezolvarea în judeţul vecin, la Botoşani. Începând de pe 16 iulie, maşinile firmei de salubrizare vor transporta gunoiul la 40 de kilometri depărtare de Suceava. Şefii oraşului spun că varianta aceasta e cea mai ieftină.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom plăti 1.300 de lei pentru fiecare transport însă trebuie menţionat faptul că o singură maşină va putea duce 18 tone de gunoi, adică 36 de metri cubi în loc de 15 cât aveau normal“, ne-a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul oraşului.

20% din deşeuri, reciclate

Pe lângă transport, administraţia locală a fost nevoită să respecte normele de mediu conform cărora gunoiul trebuie sortat. „Dacă nu reuşeam să reciclăm minim 15% din gunoiul selectat, trebuiea să plătim taxe suplimentare, adică 45.000 lei pe an. Dar am reuşit să aducem un procent de 20% la reciclare, ceea ce va însemna şi un venit suplimentar în buget“, a mai spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, 74,56% din taxa de salubrizare pe care o plătesc sucevenii administraţiei pentru colectarea deşeurilor revine firmei de salubrizare.

„Sucevenii trebuie să-şi selecteze deşeurile menajere. E timpul să înţeleagă că totul porneşte de la ei“, a conchis viceprimarul.

Toate deşeurile vor fi preluate de groapa ecologică din Moara abia la începutul anului viitor, când se va începe construcţia primei celule de depozitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările