Grup specializat în contrabandă cu ţigări, destructurat de DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în casele contrabandiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: www.newsbucovina.ro
FOTO: www.newsbucovina.ro

Lovitură pentru contrabandiştii de ţigări care acţionează în zona Ulma, din judeţul Suceava. 27 de percheziţii au fost făcute, miercuri, de către procurorii DIICOT şi poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate. Opt persoane au fost reţinute, iar patru vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Opt persoane au fost reţinute în arest pentru 24 de ore, miercuri, de către procurorii DIICOT Suceava. Cele opt persoane sunt anchetate într-un dosar vizând un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi făcut contrabandă cu ţigări peste fâşia verde cu Ucraina, în zona localităţii Ulma. Ulterior ţigările erau distribuite pentru vânzare pe piaţa neagră. Pe durata investigaţiilor, anchetatorii au realizat 32 de capturi totalizând peste 300 de mii de pachete de ţigări.

Miercuri, 15 mai, procurorii DIICOT Suceava şi poliţiştii de la brigada de combatere a criminalităţii organizate au făcut 26 de percheziţii în judeţul Suceava şi una în judeţul Bacău. În urma percheziţiilor, procurorii au ridicat peste zece mii de pachete de ţigari, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, patru maşini, sume de bani în lei şi valută, cinci staţii de emisie-receptie, două binocluri, şase laptop-uri, 13 stickuri de memorie, un card microSD, două tablete, dar şi mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Cei opt suspecţi au fost reţinut în arestul IPJ Suceava, iar pentru patru dintre ei procurorii DIICOT vor cere mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite