Grădiniţă nouă din Suceava, construită cu fonduri europene, închisă din cauza frigului. Anterior a stat închisă pentru că personalul nu era vaccinat anti-COVID-19

Grădiniţă nouă din Suceava, construită cu fonduri europene, închisă din cauza frigului. Anterior a stat închisă pentru că personalul nu era vaccinat anti-COVID-19

FOTO: svnews.ro

Noua grădiniţă construită cu fonduri europene în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 6 din cartierul Burdujeni-Sat al municipiului Suceava, inaugurată la începutul anului şcolar, a fost închisă pentru că Primăria nu a reuşit să obţină avizele necesare punerii în funcţiune a centralelor termice.

După trei luni de la inaugurare, noua grădiniţă construită în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 6 din cartierul Burdujeni-Sat al municipiului Suceava a fost închisă pentru că Primăria Suceava nu a reuşit să obţină încă avizele necesare pentru punerea în funcţiune a centralelor termice. 

Din cauza frigului din interior, cei 80 de preşcolari care frecventează unitatea stau acasă, spre nemulţumirea părinţilor.

O mamă i-a transmis reporterului „Adevărul” că grădiniţa a fost închisă în urmă cu trei săptămâni. Timp de vreo 14 zile nu a funcţionat pentru că salariaţii nu erau vaccinaţi anti-COVID. 

După modificarea legislaţiei privind modul de funcţionare al unităţilor de învăţământ în pandemie, grădiniţa a rămas închisă, chiar dacă incidenţa cazurilor de infectare cu noul virus în municipiul Suceava este sub 2% şi atunci părinţii au început să-şi pună semne de întrebare.

Contactat telefonic, primarul Sucevei, Ion Lungu, a confirmat că noua grădiniţă din Burdujeni-sat este închisă şi a dat vina pe birocraţie.

 Alesul local speră ca problema să se rezolve în cel mult o săptămână.  

„Mă implic din luna august a acestui an ca să rezolva această problemă. Nu am reuşit să rezolvăm cu cartea tehnică. Ne mai trebuie un aviz pe care sperăm să-l obţinem în cel mult o săptămână. Când au coborât temperaturile au mai pus radiatoare ca să nu fie frig. Dar nu fac faţă”, a declarat Ion Lungu.

Noua grădiniţă a fost construită printr-un proiect european în valoare de 2,5 milioane de lei. Are patru grupe de clasă, un cabinet medical, iar în exterior a fost amenajat un spaţiu de joacă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Tinere răpite şi forţate să se prostitueze în Occident. Proxeneţii au folosit banii ca să cumpere maşini de lux

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările