FOTO VIDEO Cum arată cel mai prost drum naţional din România, ocolit de turişti, dar preferat de contrabandişti, braconieri şi hoţi de lemne

FOTO VIDEO Cum arată cel mai prost drum naţional din România, ocolit de turişti, dar preferat de contrabandişti, braconieri şi hoţi de lemne

DN18, cea mai proastă şosea din ţară, traversează o superbă zonă turistică, legând Bucovina de Maramureş prin Ciocăneşti - Cîrlibaba - Borşa. FOTO: Facebook

Şoseaua care traversează spectaculoasa zonă turistică Ciocăneşti – Cîrlibaba – Borşa, legând judeţele Suceava şi Maramureş prin pasul Prislop, este probabil cel mai prost drum naţional din România. Ocolit de turişti, drumul este preferat de braconieri, hoţi de lemne şi traficanţi de ţigări. Deşi termenul de execuţie a lucrărilor a expirat în septembrie, constructorul a realizat doar 5% din investiţie.

Drumul naţional 18 traversează o spectaculoasă zonă turistică, legând judeţele Suceava şi Maramureş prin pasul Prislop. Tronsonul care traversează localităţile Ciocăneşti, Cârlibaba şi Borşa poate fi cu siguranţă desemnat cel mai prost drum naţional din ţară. O călătorie pe şoseaua presărată de milioane de gropi poate concura oricând cu un concurs off-road.

Ocolit de turişti din cauza stării dezastruoase, drumul este preferat de hoţii de lemne şi de traficanţii de ţigări care fac legea în zonă. Nu de puţine ori, poliţiştii şi poliţiştii de frontieră au avut de-a face cu maramureşenii din zona Borşa prinşi în flagrant la braconat sau furat lemne din pădurile din zona Cîrlibaba, sau sucevenii care se ocupă de contrabanda de ţigări în zona frontierei cu Ucraina.

DN18 urma să fie modernizat prin etapa a şasea a Programului de Reabilitare a Drumurilor Naţionale. În 2011, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat un contract cu firma Shapir Structures 1991 Ltd. Israel pentru modernizarea tronsonului Iacobeni – Moisei, pe o distanţă de aproape 88,5 de kilometri.

Conform contractului, data începerii lucrărilor era 1 septembrie 2011, iar termenul de execuţie a lucrărilor a fost stabilit la 730 de zile, adică investiţie urma să fie recepţionată la 31 august 2013.

Foto

Deşi termenul de finalizare a lucrărilor a expirat deja de o lună şi jumătate, israelienii de la Shapir Structures 1991 Ltd. nu au executat decât aproximativ 5% din totalul investiţiei.

Valoarea contractului încheiat de CNADNR cu Saphir Structures 1991 Ltd. era de 340 de milioane de lei, fără TVA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a cerut, sâmbătă, CNADNR, rezilierea contractului cu firma Shapir şi organizarea unei noi licitaţii.

Între timp, exasperaţi de starea dezastruoasă a drumului, localnicii au iniţiat o petiţie pe internet şi un grup pe Facebook care a strâns deja aproape o mie de membri.

„Un minunat colţ de Rai care se află în România şi este neglijat la nesfârşit de către autorităţile competente. NU înţeleg care sunt interesele şi din ce cauză se lasă de izbelişte un drum naţional ca DN18, un drum care leagă doua ţinuturi memoriabile, Bucovina şi Maramureş. Frumuseţea locurilor ar atrage tot timpul multi turişti”, scrie Erich Iosef, unul dintre internauţii care su semnat petiţia pentru repararea DN18.

“Stimaţi şi iubiţi politicieni români, Nu uitati, România este o ţară membră a UE, se află în Europa nu pe lună. Chiar dacă acest DN 18 e la 600 Km de Bucureşti e tot în RO. Pot spune doar atât: Să vă fie ruşine!”, scrie şi Erich Zahaniuc.

"Cei aproximativ 40 de kilometri de drum naţional care aparţin de judeţul nostru sunt un dezastru - groapă lângă groapă, porţiuni surpate, nu există marcaje rutiere, parapeţii sunt rupţi iar şanţurile sunt un vis frumos. Când mergi cu maşina de la Iacobeni la Borşa trebuie să fii ori nebun ori nebun”, scrie utilizatorul de Facebook Gabalau Bucovina.

Starea dezastruoasă a drumului poate fi observată şi din videoclipul publicat de un bărbat care a filmat integral călătoria pe DN18 între Ciocăneşti şi Borşa:

Citeşte şi:

VIDEO Arbitru de fotbal, bătut de un primar în pauza meciului

FOTO VIDEO Soţ şi soţie, prinşi făcând sex în toaleta discotecii în timpul unei razii a poliţiei

Ponta, despre şoseaua de centură a Sucevei: „Ştiu sigur că s-a terminat un tronson”

Tarom ar putea anula singura cursă Suceava - Bucureşti. Ponta, rugat să intervină

CSU Suceava - Dinamo Bucureşti: 18-21

Semeghin a adus Rapidului prima victorie din sezon: 2-1 cu CF Brăila

Umbrărescu a mobilizat 150 de utilaje pentru vizita premierului pe „şoseaua morţii”. Ponta: „Să-mi arate mie câte are şi nu le foloseşte”

Preşedintele CJ Suceava propune CNADNR rezilierea contractului cu firma care reabilitează DN 18

„Drumul Morţii” intră în reparaţii: Ponta, la deschiderea şantierului de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava

Consiliu Local Suceava a scumpit gigacaloria la 445 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: