FOTO Cum a fost capturat, după opt ani, „mâncătorul de femei“ din Rădăuţi

FOTO Cum a fost capturat, după opt ani, „mâncătorul de femei“ din Rădăuţi

Vasile Lavric (dreapta), principalul suspect în cazul dispariţiei surorilor Iuliana în 1995 Ramona (stânga sus) şi Nicoleta (stânga jos) în 2005, a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore. FOTO: Poliţia Română, TVR

Vasile Lavric, un mecanic auto din Rădăuţi, este protagonistul unui mister demn de Dosarele X. Trei surori care i-au trecut prin pat au dispărut fără urmă în perioada 1995 - 2005. Procurorii l-au reţinut, luni noapte, pe Lavric. În gospodăria lui au descoperit îngropate mai multe oase. El a fost poreclit de mass-media "mâncătorul de femei" întrucât a fost suspectat, fără dovezi concrete, de canibalism.

Surorile Iuliana, Nicoleta şi Ramona Iordache au dispărut fără urmă, prima în 1995, celelalte două în 2005. Principalul suspect al poliţiştilor a fost întotdeauna Vasile Lavric (57 de ani), un mecanic auto din Rădăuţi (judeţul Suceava), soţ al Nicoletei şi iubit al celorlalte două surori.

Misterul dispariţiei celor trei femei, poveste demnă de un scenariu de film, pare să se apropie de o rezolvare. Procurorii Parchetului General l-au reţinut, ieri, pentru 24 de ore, pe Vasile Lavric, acuzându-l că, în perioada 1995 - 2005, şi-ar fi ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia, după care ar fi ascuns cadavrele, cele trei femei figurând în acest moment ca dispărute.

Sunt nevinovat. M-au ridicat abuziv”

De altfel, la percheziţiile care au avut loc, luni, în casa lui Lavric şi la atelierul auto al acestuia, o echipă formată din procurori şi ofiţeri ai Serviciului Omoruri a ridicat mai multe probe, printre care diferite înscrisuri şi fragmente de oase dezgropate din curtea bărbatului. Criminaliştii au folosit un aparat special care scanează solul, stabilind locurile unde s-au făcut anterior săpături.

Fragmentele osoase găsite în curtea lui Lavric au fost preluate de medicii legişti pentru expertiză, anchetatorii luând şi probe ADN de la rudele femeilor dispărute

După percheziţiile de luni, Vasile Lavric a fost condus la Bucureşti, pentru audieri. „Sunt nevinovat. M-au ridicat abuziv”, a declarat el presei în momentul în care a fost ridicat de mascaţi. Ieri, dupe ore de audieri, în care nu ar fi recunoscut nimic, Vasile Lavric a fost dus la spital pentru că a acuzat stări de rău. Suceveanul ar fi precizat în faţa oamenilor legii că, din punctul său de vedere, cele trei femei sunt plecate, dispărute, iar el a făcut tot posibilul pentru a le găsi.

Sora Iuliana, prima blestemată

 
Foto

Familiile Lavric şi Iordache locuiesc în aceeaşi casă din municipiul Rădăuţi, având curţi şi intrări diferite. În 1993, după ce prima soţie l-a părăsit, iar a doua a murit, Vasile Lavric se căsătoreşte cu Nicoleta, fiica de 18 ani a familiei Iordache.

După doar doi ani, Iuliana Iordache, sora Nicoletei, a dispărut fără urmă. Încă de atunci, soacra bărbatului, Cornelia Iordache, a început să îşi suspecteze ginerele. „Ultima oară am văzut-o când se urca în microbuzul lui Vasile”, le-a spus ea, atunci, poliţiştilor.

După alţi patru ani, în 1999, se naşte o idilă între Vasile Lavric şi Ramona, o altă soră a soţiei sale, Nicoleta. Ramona, care avea 13 ani când i-a devenit amantă lui Vasile, a rămas însărcinată şi a născut un băiat.

„Ea s-a dat la mine. Făcusem o petrecere şi am băut toţi vodcă, bere, iar soţia mea s-a dus să mai cumpere nişte băutură. Atunci, Ramona a venit în cameră şi mi-a dat jos pantalonii şi m-a împins pe pat. Eu nu mai ţin minte nimic, că eram băut”, a povestit, mai târziu, Vasile, pentru presa locală.

Ispita şi două dispariţii

La 8 aprilie 2005, istoria se repetă, iar Nicoleta, soţia lui Vasile, a intrat şi ea în pământ, fiind dată dispărută. Bărbatul a afirmat atunci, că femeia ar fi fugit de acasă, pregătindu-şi plecarea şi luând cu ea haine şi bijuterii. În schimb, soacra lui Vasile, Cornelia, spune că Nicoleta (foto sus) a fost văzută ultima dată în maşină cu soţul ei. Cei doi ar fi mers cu cu maşina la Ramona (foto dreapta), care locuia într-o garsonieră la margine de oraş.

„Nicoleta mi-a spus că aşa cum mi-am făcut viaţa şi m-am distrat cu Ramona, aşa o să şi-o facă şi ea. De atunci, nu am mai văzut-o”, povestea Vasile Lavric. Imediat după dispariţia Nicoletei, Ramona s-a mutat în casa cumnatului ei, Vasile Lavric. Idila celor doi nu a ţinut prea mult pentru că, după doar două luni, la 26 iunie 2005, a fost dată dispărută şi Ramona.

Cum s-a redeschis dosarul

Încă de atunci, părinţii fetelor l-au acuzat pe Lavric de crimă, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru omor. Ancheta a fost abandonată după doar câteva luni de cercetări, iar în august 2006, procurorii au clasat dosarul. În noiembrie 2013, însă, procurorul general al României a decis preluarea cercetărilor.

Chiar dacă, până acum, nu au descoperit probe care să-l incrimineze pe Vasile Lavric, procurorii au început, în februarie anul acesta, urmărirea penală împotriva bărbatului pentru o altă infracţiune: tentativă de omor. Asta pentru că anchetatorii au descoperit că, în cursul anului 2000, Vasile Lavric ar fi lovit-o cu un obiect contondent în cap pe soţia sa, Nicoleta. Atunci, aceasta a suferit leziuni şi a fost internată în spital.

Condamnat pentru viol, în tinereţe

Înainte de căsătoria cu Nicoleta Iordache şi de iubirile cu surorile acesteia, Vasile Lavric a mai avut două mariaje. Bărbatul s-a căsătorit de tânăr, la 18 ani, tot cu o femeie pe nume Nicoleta, o localnică. Cei doi au avut două fete. La puţin timp după nuntă, Vasile a plecat în armată.

În timul stagiului militar, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru viol. „De fapt nu a fost viol, dar, de ruşinea părinţilor, aşa a declarat fata”, mărturisea, în trecut, Vasile. După ce a fost eliberat, soţia a intentat divorţ.

Ulterior, bărbatul s-a căsătorit cu Cristina, o tânără cu care s-a cunoscut în fabrica unde munceau amândoi. Cristina i-a născut doi copii, care au rămas orfani de mamă la doi şi respectiv trei ani. La doar 21 de ani, Cristina a făcut infarct.

Alte ştiri din Suceava:

Sucevean reţinut pentru că şi-ar fi ucis soţia şi concubinele, în urmă cu 20 de ani. Anchetatorii au găsit oseminte în curtea bărbatului

Un sucevean a murit într-un incendiu, iar mama acestuia s-a intoxicat cu fum

A murit jurnalistul Mugur Geu

VIDEO Ninge abundent la Suceava. Circulaţia, îngreunată pe drumurile din zona de munte a judeţului

VIDEO Mohamed Tomescu, un tânăr sirian din comuna Vama, eroul unui film prezent la Festivalul Internaţional Visions du Réel din Elveţia

ÎPS Pimen, spion al Securităţii în SUA, Germania şi Israel, turnător la Mănăstirea Putna

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: