Fost primar exclus din partid după ce a plecat în croazieră cu familia. Membrii PMP reclamă lipsa sa de implicare

Fost primar
exclus din partid după ce a plecat în croazieră cu familia. Membrii PMP reclamă lipsa sa de implicare

Fostul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, va fi exclus din PMP. FOTO Facebook/ Aurel Olărean

Aurel Olărean, fostul primar al municipiului Rădăuţi, a fost exclus din PMP, după ce a plecat cu familia în croazieră. Colegii săi de partid i-au reproşat lui Olărean că nu s-a implicat deloc în activitatea politică a partidului de când a devenit membru PMP, nu s-a implicat nici în campania pentru alegerile locale din iunie 2016 şi nici în cea privişete alegerile parlamentare din toamna anului trecut.

Aurel Olărean, fostul primar PDL al municipiului Rădăuţi, nu mai este dorit în Partidul Mişcarea Populară (PMP). Acesta urmează să fie exclus din partid şi îşi va pierde astfel ultimul statut public, acela de consilier local al municipiului Rădăuţi. Asta dacă Aurel Olărean nu va da în judecată organizaţia judeţeană PMP Suceava şi în subsidiar şi pe cea  municipală  Rădăuţi, unde este înscris ca membru de partid şi de unde a plecat de fapt scandalul.

Biroul Permanent Judeţean al Partidului Mişcarea Populară a hotărât, cu 30 de voturi pentru, o abţinere şi un vot împotrivă, dintr-un număr de 32 de participanţi, excluderea lui Aurel Olărean din Partidul Mişcarea Populară.

Bogdan Nicolau, preşedinte al organizaţiei municipale a PMP Rădăuţi, fost viceprimar al Rădăuţiului în perioada când Aurel Olărean era suspendat din funcţia de primar şi ţinut în arest de Curtea de Apel Cluj, a oferit câteva detalii privind modul în care se desfăşoară în aceste zile lupta politică la Rădăuţi, în cadrul opoziţiei.

Astfel, în ziua de 13 aprilie 2017, s-a desfăşurat o întrunire de a Biroului Organizaţiei Municipale (BOM) a PMP, în care s-a discutat propunerea de excludere din organizaţie şi implicit din partid a lui Aurel Olărean. Şi-au exprimat votul 12 membri ai BOM iar propunerea s-a votat cu 9 voturi pentru excludere şi 3 voturi împotrivă, votul fiind secret. 

„Biroul Permanent  Judeţean (BPJ)  Suceava a PMP a  fost informat despre rezultatul votului de la Rădăuţi iar, conform, statutului PMP, Biroul Permanent Judeţean al partidului s-a întrunit şi a decis două excluderi: un membru de partid, consilier local al oraşului Milişăuţi şi cel de-al doilea, Aurel Olărean, cu 30 de voturi pentru, o abţinere şi un vot împotrivă. Ca atare, Aurel Olărean îşi va pierde mandatul  de consilier local. S-a demarat deja procedura oficială de înştiinţare, după care se va cere depunerea mandatului de consilier local al domnului Aurel Olărean în consiliul local municipal Rădăuţi”, a explicat Bogdan Nicolau, şeful PMP Rădăuţi.

El a mai arătat că, în condiţiile în care lui Aurel Olărean i-a fost ridicat sprijinul politic  şi a fost exclus din Partidul Mişcarea Populară, el trebuie să plece din consiliul local municipal  Rădăuţi.

„Dacă ne încadrăm în timp, la următoarea şedinţă ordinară de consiliu local al municipiului Rădăuţi, va fi validat în locul domnului Aurel Olărean, un nou consilier PMP, următorul pe lista depusă la alegerile din iunie 2016, este vorba despre Emanuel Mitric, care ar putea deveni cel mai tânăr consilier de municipiu din judeţul Suceava ori chiar din toate judeţele Moldovei, având doar 24 de ani. Pe tânărul Emanuel Mitric îl recomandă, conform standardelor rădăuţene, faptul că este nepotul mult mai cunoscutului om de afaceri Daniel Mitric, patron de firme de succes şi aviator ”, a mai arătat Bogdan Nicolau.

Trebuie însă de precizat că Aurel Olărean a fost prezent la şedinţa Biroului Permanent Judeţean, întors cu forţe proaspete dintr-o croazieră prin mai multe mări şi oceane ale lumii. Nu a urcat în prezidiu, asistând din sală la „procesul” său. I s-a cerut să îşi dea demisia de onoare, pentru că altfel va fi demis dar Olărean nu a reacţionat la această sugestie.

Astfel, fostului primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean i se va putea cere destituirea din consiliul local al municipiului chiar de către foştii lui colegi de partid. În deliberativul local rădăuţean se află doar doi consilieri PMP – Aurel Olărean şi Bogdan Nicolau.

Totuşi, după cum chiar Bogdan Nicolau, şeful pe linie de partid de la Rădăuţi a lui Aurel Olărean recunoaşte, acesta va putea ataca în instanţă deciziile luate la Rădăuţi şi la Suceava iar situaţia de la PMP Rădăuţi ar putea să fie din nou complicată.

Concret, lui Aurel Olărean i s-a reproşat că nu s-a implicat deloc în activitatea politică a partidului de când a devenit membru PMP, nu s-a implicat nici în campania pentru alegerile locale din iunie 2016 şi nici n cea privişete alegerile parlamentare din toamna anului trecut.

Alte ştiri pe această temă:

Primarul suspendat al Rădăuţiului, Aurel Olărean, nu şi-a dus mandatul la bun sfârşit din cauza problemelor cu legea

Municipiul Rădăuţi ar putea să aibă din nou primar, după un an şi jumătate. Aurel Olărean ar putea să-şi recapete fotoliul de edil şef al Rădăuţiului

Primarul suspendat al municipiului Rădăuţi a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare şi s-a ales cu un nou dosar penal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările