Fost primar din Suceava, condamnat definitiv la închisoare pentru că a obţinut ilegal fonduri europene

Fost primar din Suceava, condamnat definitiv la închisoare pentru că a obţinut ilegal fonduri europene

FOTO:comisarul.ro

Fostul primar al comunei Brodina, din judeţul Suceava, Vasile Viorel Melen, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Suceava, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Suceava îl condamnase pe fostul primar Vasile Melen la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, dar cu suspendare sub supraveghere. 

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis miercuri, 24 martie, să îl trimită pe fostul ales les local în spatele gratiilor pentru o perioadă de trei ani şi patru luni. Decizia este definitivă. 

Vasile Melen a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, dacă fapta care ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

Procurorii DNA susţin că fostul primar, în acelaşi timp administrator al SC FORESTBROD SRL Brodina şi lider al Asocierii SC FORESTBROD SRL Brodina-SC SUCT SA Suceava, a prezentat, cu rea credinţă, în anul 2011, în etapa de licitaţie organizată de comuna Ulma, documente inexacte în vederea îndeplinirii criteriilor de calificare şi câştigării unei licitaţiei.

Este vorba despre obţinerea contractului de lucrări contractului de finanţare nerambursabilă încheiat între Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit (APDRP) şi comuna Ulma pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală pentru 3 acţiuni de investiţii.

Investiţiile aveau în vedere: modernizarea DC Nisipitu-Lupcina; înfiinţarea şi dotarea centrului de asistenţă după programul şcolar tip after school în localitatea suceveană Ulma precum şi modernizarea căminului cultural Ulma.

Procurorii DNA susţin că acordul de asociere dintre SC FORESTBROD SRL şi SC SUCT SA nu a fost încheiat în scopul realizării lucrărilor, în condiţiile prevăzute în fişa de date a achiziţiei, ci doar în scopul îndeplinirii criteriilor de calificare şi câştigării licitaţiei organizate de Primăria Ulma, de către SC FORESTBROD SRL.

Acordul şi oferta aveau un caracter pur formal, reprezentând documente inexacte din punct de vedere al realităţii datelor prezentate comisiei de licitaţie.În condiţiile în care SC FORESTBROD SRL nu ar fi întrunit singură toate condiţiile de calificare pentru a i se atribui contractul de lucrări, fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi de la bugetul de stat, în valoare de peste 10,7 milioane lei.

Vasile Viorel Melen, fost primar al comunei Brodina, judeţul Suceava în perioada 28.06.2012 – 16.03.2015, a fost administrator şi asociat al SC FORESTBROD SRL Brodina în perioada 19.03.2003 – 12.06.2012. 

Vă ma​i recomandăm şi:

Criza din Canalul Suez continuă. Operaţiunea de salvare a cargobotului gigant, ca-n filmele de la Hollywood. 180 de nave sunt în continuare blocate VIDEO

Analiză: Ce facem cu minerii şi cu ce înlocuim cărbunele. Centralele pe gaze vor deveni amintire

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările