Femeia jandarm care a gazat un bărbat în parcul din Vatra Dornei este cercetată de Parchetul Militar pentru două infracţiuni

Femeia
jandarm care a gazat un bărbat în parcul din Vatra Dornei este
cercetată de Parchetul Militar pentru două infracţiuni

FOTO: stirisuceava.net

Ana Maria Florescu, femeia jandarm care a folosit spray-ul lacrimogen asupra unui bărbat imobilizat de colegii ei, care ulterior a murit la spital, este cercetată sub control judiciar. Măsura a fost adoptată de Parchetul Militar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit monitorulsv.ro, Ana Maria Florescu, angajată a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava este cercetată sub control judiciar de către Parchetul Militar Iaşi pentru două fapte penale: abuz în serviciu şi purtare abuzivă.

Jandarmeriţa a îngrozit o ţară-ntreagă, după ce, pe 19 iulie, a folosit spray-ul lacrimogen de la distanţă foarte mică, de aproximativ 10-20 de cm, asupra unui bărbat, care fusese imobilizat în prealabil de doi dintre colegii săi şi era la pământ cu faţa în jos.

Ioan Csapai de 55 de ani a intrat în comă, după ce Ana Maria Florescu a folosit pulverizatorul cu substanţe lacrimogene. A doua zi a decedat la Spitalul judeţean de Urgenţe Suceava. Bărbatul fusese acuzat că a molestat o copilă de 12 ani, la un festival de folclor din Vatra Dornei. În momentul în care jandarmii s-au apropiat de el, Csapai a încercat să fugă, dar a fost prins şi extras din mulţime. Csapai a fost recalcitrant, iar echipajul format din trei jandarmi s-a chinuit minute în şir să-l imobilizeze într-un parc din din zona centrală a oraşului-staţiune.

Întrega scenă a fost filmată de un trecător. În imaginile video apărute în spaţiul public se vede cum Ioan Csapai este ţinut cu faţa în jos de doi jandarmi şi cum Ana Maria Florescu, care făcea parte din echipaj se apropie de el şi îi dă cu spray lacrimogen direct în faţă.

În certificatul constatator al decesului sunt precizate trei cauze care au dus la moartea lui Ioan Csapai. În dreptul literei a, la „boala sau starea morbidă care a provocat direct decesul” este trecută „insuficienţă cardio – respiratorie acută”. La litera b, cauze antecedente: „peritonită generalizată”, şi la litera c, starea morbidă iniţială – „Intarct enteromezenteric total”. Cerficiatul a fost semnat de medicul legist Lăcrămioara Bălan

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: