Experimente ilegale pe pacienţi suspectate la Spitalul de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc vizat de percheziţiile procurorilor ÎCCJ. FOTO www.spcm.ro
Spitalul de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc vizat de percheziţiile procurorilor ÎCCJ. FOTO www.spcm.ro

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc este una dintre cele 31 de unităţi medicale din România vizate de percheziţiile procurorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie efectuate marţi, 31 mai. Investigatorii anchetează cazuri de studii clinice ilegale făcute pe pacienţi.

Potrivit primelor informaţii, procurorii care au descins astăzi la Spitalul de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc investighează acte de corupţie suspectate în cazul a şase medici.

Doctori de la spitalele de psihiatrie din 16 judeţe ale României sunt vizaţi de descinderile efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale.

Procurorii ridică înscrisuri şi probe de la 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea.

Anchetatorii precizează că mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar ar fi desfăşurat activităţi nelegale „constând în derularea unor studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei”.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a constatat că un medic psihiatru de la un spital din Arad, care este şi cadru didactic la o universitate din acelaşi oraş, ar fi cerut şi primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie pentru întocmirea unor dosare de pensionare pe caz de boală, se arată într-un comunicat emis de Parchetul General.

„În realitate persoanele în cauză nu suferă de afecţiuni psihice, însă in schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare cât si cu tratament de specialitate”, arată anchetatorii.

Procurorii precizează că majoritatea acestor persoane nu rămâneau internate în spital şi nici nu urmau tratamentul prescris.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite