Eroul din Mironu. Adrian a coborât într-o fântână adâncă de 22 de metri ca să salveze viaţa unui bătrân

Eroul
din Mironu. Adrian a coborât într-o fântână adâncă de 22
de metri ca să salveze viaţa unui bătrân

Adrian Ferariu FOTO: ISU Suceava

Un tânăr de 19 ani, din satul Mironu al comunei Valea Moldovei din judeţul Suceava, i-a ajutat pe angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” să salveze viaţa unui bătrân de 88 de ani, care a căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătrânul de 88 de ani a căzut în fântâna adâncă de 22 de metri, la sfârşitul săptămânii trecute. Incidentul s-a produs în satul Mironu, din comuna Valea Moldovei.

Din cauza diametrului redus, pompierii nu au reuşit să ajungă la victimă şi din acest motiv au avut nevoie de ajutorul unui voluntar curajos, cu o talie subţire.

Adrian Feriariu a coborât în fântână ca să strecoare o coardă de salvare în jurul victimei, pentru a putea fi ridicată la suprafaţă.

Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza spaţiului redus, şi chiar dacă a fost necesar un efort susţinut, cei doi, bătrânul de 88 de ani şi voluntarul de 19 ani, au fost extraşi la suprafaţă de către pompieri.

Bătrânul, în stare de semiconştienţă, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 şi, ulterior, SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

 Adrian a primit o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj şi spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare.  

Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările