Elevul ajutat de români să ajungă la două olimpiade internaţionale a primit mai mulţi bani decât avea nevoie. Ce a decis adolescentul să facă cu surplusul

Elevul ajutat de români să ajungă la două olimpiade internaţionale a primit mai mulţi bani decât avea nevoie. Ce a decis adolescentul să facă cu surplusul

Elevul David Turturean. FOTO Dănuţ Zuzeac

David Turturean a decis să doneze, la rândul lui, o parte dintre banii primiţi prin generozitatea unor români pentru a putea participa la două olimpiade internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

David Turturean va dona 4.000 de lei către un fond al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava, unde învaţă, banii fiind destinaţi elevilor calificaţi la olimpiadele internaţionale. Acesta a primit donaţii din partea oamenilor mai mulţi bani decât avea nevoie pentru a se deplasa la două olimpiade internaţionale ce se vor desfăşura în Sri Lanka şi China, după ce statul a refuzat să-l sponsorizeze.

David Turturean este calificat la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, concursuri ce se vor desfăşura în toamna acestui an. El avea nevoie de 3.500 de dolari, bani pe care oamenii au reuşit să-i adune în doar două zile. Acum, acesta se poate pregăti în linişte pentru cele două concursuri.

David Turturean este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava. Acesta a avut de-a lungul timpului rezultate excepţionale la învăţătură, participând an de an la cel puţin trei olimpiade naţionale. Elevul sucevean se întoarce tot timpul cu premii de la olimpiade, fiind unul dintre cei mai apreciaţi tineri din judeţ.

Chiar dacă a obţinut rezultate de excepţie până în prezent, eforturile lui David nu sunt încurajate şi de autorităţi. Recent, acesta a aflat că s-ar putea să nu participe la două olimpiade internaţionale, după ce i s-a transmis de la Ministerul Educaţiei că nu i se va deconta deplasarea şi diurna. David Turturean este calificat la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, concursuri ce se vor desfăşura în toamna acestui an.

La Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică ce se va desfăşura în China, ţara noastră are calificate două echipe. Ministerul Educaţiei a anunţat că va deconta cheltuielile doar pentru una dintre echipe, iar David Turturean nu face parte din echipa respectivă. Colegii din echipa sa au reuşit să strângă banii necesari pentru a putea participa la olimpiada internaţională din China. Mama elevului a încercat să apeleze la autorităţile locale, însă a fost trimisă la plimbare.

Indignaţi de situaţia creată, apropiaţii şi profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc să adune banii necesari pentru ca David Turturean să poată să ajungă la cele două olimpiade internaţionale.

Alte ştiri pe această temă:

Mobilizare uluitoare pentru olimpicul tratat cu dispreţ de autorităţi. Câţi bani i-au donat românii în doar două zile

Un elev riscă să nu ajungă la două olimpiade internaţionale pentru că nu are bani: „Mi s-a răspuns că ei nu subvenţionează excursii“

Puştiul calificat la cinci olimpiade naţionale: „Este nevoie de multă muncă şi de seriozitate“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: