Drumul pe care orice conducător auto trebuie să îl evite ca să nu îşi strice maşina. Are groapă lângă groapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mihai Sîrghie
FOTO: Mihai Sîrghie

Drumul care leagă judeţele Suceava şi Iaşi prin localitatea Dolhasca s-a umplut de gropi. Şoferii circulă cu spaimă, pentru că, dincolo de craterele din asfalt, marcajele arterei abia se mai văd. Există bani pentru reabilitarea şoselei, dar proiectul nu a reuşit să scape de hăţişurile birocratice.

Drumul judeţean care leagă judeţele Suceava şi Iaşi a devenit din nou spaima şoferilor. Artera s-a umplut de gropi. Craterele sunt multe şi nu pot fi evitate, indiferent de iscusinţa şoferului care se află la volan. Cele mai mari probleme sunt între localităţile Liteni şi Ştirbăţ. „Sunt şofer începător şi îmi este frică să conduc mai ales pe timp de ceaţă pentru că marcajele sunt şterse şi abia se văd. Drumul este plin de gropi, în mod special în zona din centrul localităţii Rus - Mănăstioara şi între localităţile Ştirbăţ şi Liteni. Drumul arată ca după bombardamente. Nu a mai arătat niciodată atât de rău. Multe gropi au apărut după ninsoare. Preferăm să afie zăpadă pe drum ca să se astupe gropile şi să putem circula”, ne-a declarat Mihaela Zâna Bârsan. Ea locuieşte în comuna Udeşti şi face naveta zilnic la Suceava pentru a ajunge la locul de muncă.

Mihaela ne-a mai spus că un cetăţean din localitatea Rus - Mănăstioara a semnalizat o gropă care a apărut în dreptul gospodăriei sale, pentru că s-a săturat să îi vadă pe şoferi că îşi strică maşinile la el la poartă. „A cumpărat triunghiuri reflectorizante ca să vadă şoferii groapa”, ne-a mai spus Mihaela Zâna Bârsan.

Drumul nu a mai văzut covor asfaltic de pe vremea lui Ceauşescu

Drumul judeţean are o lungime totală de peste 150 de km. 80 se află pe raza judeţului Suceava. În 2014, Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi au bătut palma pentru a face un proiect comun de reabilitare a drumului. Lucrările sunt extrem de necesare. Artera nu a mai văzut covor asfaltic de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. În ultimii 10 ani, Consiliul Judeţean Suceava a tot cârpit drumul, dar după primele ninsori plombele au sărit, iar craterele au ajuns să le facă din nou probleme şoferilor.

Valoarea totală proiectului de reabilitare este de peste 74 de milioane de euro. Proiectul este gestionat de Consiliul Judeţean Iaşi.

Traseul drumului este de la Iaşi la Suceava este Gropniţa - Coarnele Caprei - Belceşti - Scobinţi - Lespezi - Budeni - Dolhasca - Liteni - Udeşti - Bosanci - Ipoteşti - Suceava - Moara - Liteni - Zahareşti - Stroieşti - Vâlcele - Costâna - Dărmăneşti – DN2.

Data exactă a începerii lucrărilor de reabilitare nu se cunoaşte. Proiectul nu a reuşit să se elibereze din hăţişurile birocratice.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite