DRDP Iaşi recunoaşte: centura Sucevei a fost inaugurată deşi lipsesc elemente de siguranţă a circulaţiei: „Aceste lucrări vor fi finalizate în perioada următoare“

DRDP
Iaşi recunoaşte: centura Sucevei a fost inaugurată deşi lipsesc
elemente de siguranţă a circulaţiei: „Aceste lucrări vor fi finalizate în perioada următoare“

FOTO: stirisuceava.net

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a recunoscut, într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, că şoseaua de centură a municipiului Suceava a fost dată în trafic deşi lipsesc elemente ce ţin de siguranţa circulaţiei. Ruta ocolitoare, construită în 11 ani, a fost inaugurată vineri, 27 septembrie, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoseaua de centură a Sucevei a fost inaugurată, la sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, deşi este neterminată. Şi în ziua în care s-a dat în trafic, vineri, 27 septembrie, muncitorii încă mai montau parapete.

„La momentul dării în trafic a VO Suceava, la intrarea dinspre Fălticeni constructorul mai avea de pus la punct unele finisaje la elemente ce ţin de siguranţa circulaţiei, însă fără a perturba traficul rutier, cu promisiunea că aceste lucrări vor fi finalizate în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul publicat de DRDP Iaşi.

Ruta ocolitoare a Sucevei are 12 km împărţiţi în trei tronsoane. Lucrările au început în 2008 şi ar fi trebuit să fie gata în 2012. În 2013, a fost dat în folosinţă un singur tronson al drumului. Este vorba despre porţiune de la intersecţia cu DN 17, „Zidul Morţii”, spre localitatea Pătrăuţi.

În 2013, celelalte două tronsoane erau gata în proporţie de 70%. Atunci Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a constatat că-n zonă sunt alunecări de teren şi că întreaga construcţie riscă să se ducă la vale. Atunci a fost reziliat contractul cu vechiul contructor, pe motiv că nu-şi îndeplinise obligaţiile. Lucrarea a fost scosă din nou la licitaţie şi abia în 2018 a fost desemnat un nou contructor.

Din momentul demarării, până la finalizare, valoarea proiectului s-a dublat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: