Două licee din municipiul Suceava au promovabilitate 100% la examenul de bacalaureat: „Copiii trebuie felicitaţi“

Două
licee din municipiul Suceava au promovabilitate 100% la examenul de bacalaureat: „Copiii trebuie felicitaţi“

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare" din Suceava FOTO: wikipedia.ro

Rezultatele examenului de bacalaureat au fost afişate marţi, pe 30 iunie, atât în licee, cât şi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, bacalaureat.edu.ro, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, ca la Evaluarea Naţională. În judeţul Suceava, 13 elevi au obţinut media 10. Două licee din municipiul reşedinţă de judeţ au avut promovabilitate 100% la examenul maturităţii.

Cele două licee din municipiul Suceava care au obţinut promovabilitate 100% la examenul de bacalaureat sunt: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, care a avut 185 de candidaţi, şi Liceul „Natanael”, cu doar 6 candidaţi.

Contactat telefonic, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, profesorul Dan Popescu, a spus că rezultatatele obţinute de elevii săi la Bac nu l-au surprins, ţinând cont de performanţele pe care copiii le ating în mod curent la olimpiadele şi concursurile şcolare. „Mi se pare firesc rezultatul. Trebuie felicitaţi copiii”, este de părere directorul. 

Pe de altă parte, performanţa candidaţilor este cu atât mai lăudabilă cu cât elevii au trecut printr-un stres uriaş în timpul pandemiei de COVID-19, ţinând cont că municipiul Suceava a fost carantinat în luna aprilie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare la nivel de judeţ este 65,4%. 

„Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 65,4%. Din promoţia curentă, rata de promovare este 72,34%, iar din promoţiile anterioare - 26,47%”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Suceava.

Dintr-un total de 5.960 candidaţi prezenţi (5.057 promoţia curentă şi 903 promoţia anterioară), în sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3.897 de candidaţi. Dintre aceştia, 3.658 candidaţi sunt din promoţia curentă, iar 239 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

„Precizăm că 329 candidaţi au absentat, iar 5 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat. 13 candidaţi au obţinut media 10; 79 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română; 1 a obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă; 207 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului; 294 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării”, se mai arată în comunicat.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.

„În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi:

UPDATE Rezultate BAC 2020. 232 de candidaţi au obţinut media 10. Rata de promovare - 62,9%

Bac 2020. Rata de promovare este cea mai mică din ultimii şase ani. Ce sector al Bucureştiului este cel mai bine plasat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: