Două femei din Suceava au ajuns în spital după un incendiu care le-a cuprins gospodăriile. Focul a fost pus intenţionat

Două
femei din Suceava au ajuns în spital după un incendiu care le-a cuprins gospodăriile.
Focul a fost pus intenţionat

FOTO: ISU Suceava

Două femeie de 40 de ani, respectiv 80 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, Suceava, au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un incendiu le-a cuprins gospodăriile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii din zona Rădăuţi a judeţului Suceava au avut o noapte grea. Două gospodării din satul Coştişa, comuna Frătăuţii Noi, au luat foc în noaptea de 7 spre 8 octombrie.

Pe timpul intervenţiei de stingere, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două femei, în vârstă de 40, respectiv 80 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, cele două femei au fost transportate la spital.

La faţa locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi şi Muşeniţa. Ei au folosit opt autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la construcţiile anexe din două gospodării, cu pericol de propagare la casele de locuit şi la alte clădiri din vecinătate.

La prima gospodărie au ars: construcţiile anexe, corp comun, formate din şură, grajd şi magazie, construcţii din lemn cu o suprafaţă totală de aproximativ 100 mp. Au mai ars circa 25 metri cubi lemn de foc, 50 de baloţi de fân şi s-au degradat alte bunuri. În incendiu au pierit o vacă, doi porci şi 20 de păsări de curte. Au fost salvate două case de locuit şi restul anexelor din gospodărie.

La cea de-a doua gospodărie au ars şura şi grajdul, construite corp comun, pe aproximativ 80 mp. De asemenea, s-a degradat acoperişul unei alte anexe, pe o suprafaţă de 12 mp. Şi aici, au fost salvate casa şi restul construcţiilor anexe.

Misiunea pompierilor militari la faţa locului s-a încheiat la ora 6:40, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările