Dosar penal pentru o minciună periculoasă. Ce a făcut un bărbat ca să scape de izolarea la domiciliu

Dosar penal pentru o minciună periculoasă. Ce a făcut un bărbat ca să scape de
izolarea la domiciliu

FOTO: arhiva

Un bărbat din comuna Pătrăuţi a judeţului Suceava este cercetat penal pentru „fals în declaraţii” pentru că a minţit autorităţile spunându-le că s-a întors de la muncă din Germania, şi nu din Olanda de unde venise, ca să evite perioada de izolare la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au transmis un comunicat de presă în care au arătat că un bărbat din comuna Pătrăuţi din judeţul Suceava este cercetat penal pentru că a minţit autorităţile atunci când s-a întors din străinătate. 

El a susţinut că s-a întors din Germania pentru a nu sta în izolare la domiciliu, aşa cum spune legea. În realitate s-a întors din Olanda.

În comunicat se arată că „poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Dărmăneşti au dispus pe 4 iulie începerea urmăririi penale întrucât la data de 30 iunie bărbatul din Pătrăuţi, care a fost plecat la muncă sezonieră în Olanda, a declarat în mod fals, la revenirea în România, că fusese plecat în Germania, cu scopul de a nu fi supus măsurii izolării la domiciliu, în contextul pandemiei de Covid-19”.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Pe de altă parte, sute de angajaţi ai Spitalului Suceava s-au infectat cu COVID-19 la începutul pandemiei şi pentru că pacienţii care cereau sprijin medical în Unitatea de Primiri Urgenţe minţeau spunând că n-au fost în străinătate sau că nu s-au întors din ţări considerate cu risc la vremea respectivă. Aceasta ar fi una din cauzele care au dus la infectarea a sute de cadre medicale. 

Mincinoşii sunt şi acum un pericol pentru medici pentru că deşi în spital se protejează cu combinezoane, în cabinetele private nu sunt la fel de prudenţi.

Citeşte şi:

VIDEO Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru pandemie: A făcut harcea-parcea legile. Sunt cinici! PSD a vrut o criză sanitară ca să dea vina pe Guvern

VIDEO Un român a încercat să-şi vândă băieţelul ca sclav sexual unor turişti din Italia. „Copilul meu e Dumnezeu“


 


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: