Detalii înfiorătoare despre mama care şi-a ucis trei copii: „A născut în lighean, a săpat o groapă în grădină şi l-a îngropat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginera Ana Pardău, din judeţul Suceava, a fost trimisă în judecată, fiind suspectată că şi-a ucis trei bebeluşi imediat după ce i-a născut. Cea mai recentă faptă ar fi fost comisă în luna august a acestui an. Procurorii au găsit oseminte care par a fi umane îngropate în curtea casei în care locuieşte femeia împreună cu soţul ei.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au arătat în rechizotoriu modul în care Ana Pardău, o ingineră care lucrează la o multinaţională din Vatra Dornei, şi-a ucis trei bebeluşi. Femeia mai are acasă trei copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. Ea le-a spus anchetatorilor că nu şi-a mai dorit alţi prunci, din acest motiv şi-a ascuns ultimele trei sarcini.

Primul bebeluş a sfârşit pe 29 iunie 2016. „Fiind singură la domiciliu, a născut un copil de sex masculin într-un lighean din baia locuinţei, l-a acoperit cu o pătură, l-a ascuns în camera centralei lăsându-l acolo până în ziua următoare. În ziua respectivă inculpata a luat cadavrul copilului, a săpat o groapă în grădina casei şi l-a îngropat. Cu ocazia percheziţiei efectuate în ziua de 13 august 2019 au fost identificate câteva fragmente osoase, fapt care a atestat realitatea susţinerilor inculpatei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În cursul anului 2017, Ana Pardău a rămas din nou însărcinată, dar nici de această dată nu a informat pe alte persoane, iar în situaţiile în care a fost întrebată de rude ori de colegii de la locul de muncă dacă este gravidă aceasta a negat.

Pe 3 februarie 2018, ea a născut singură acasă, mai exact în baie, în cada plină cu apă, un băieţel pe care l-a ascuns apoi în casa bătrânească aproximativ 2 săptămâni după care într-o noapte l-a îngropat tot în grădina din faţa casei.

Cu ocazia percheziţiei efectuate de procurori pe 13 august 2019 a fost identificat scheletul acelui nou-născut.

“La sfârşitul anului 2018 inculpata a rămas din nou însărcinată. Nici de această dată nu a vorbit cu soţul său, nu s-a prezentat la vreun medic ginecolog pentru analizele medicale curente, ascunzând semnele tipice ale gravidităţii atât faţă de persoanele din familie cât şi faţă de colegii de la locul de muncă. (...) Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că în ziua de 9 august 2019, în jurul orei 06:00, inculpata s-a trezit şi şi-a dat seama că urmează să nască. L-a informat ulterior pe soţul său că nu se simte prea bine şi nu va merge la locul de muncă în ziua respectivă. În jurul orei 14:00, profitând de faptul că soţul său nu se află acasă, iar ceilalţi trei copii se uitau la televizor, inculpata a intrat în baia locuinţei, a încuiat uşa pe interior, a aşezat un sac menajer în bideu, a născut ulterior un copil de sex masculin, iar după puţin timp a legat sacul menajer în care se afla nou-născutul. A pus apoi sacul într-o cutie de carton pe care a dus-o în casa bătrânească (nelocuită) şi a aşezat-o pe un dulap”, se mai arată în rechizitoriu.

Ana Pardău nu i-a comunicat soţului nici de această dată că a născut.

Două zile mai târziu, ea s-a deplasat la muncă, unde diverşi colegi au observat că nu mai are burtica de gravidă.

“Acest fapt le-a atras atenţia, motiv pentru care au sesizat pe lucrătorii de poliţie. În jurul orei 17:00, organele de poliţie au purtat o discuţie cu inculpata, iar aceasta a recunoscut că a născut un copil, iar cadavrul acestuia se află la domiciliu. Ulterior, inculpata a fost condusă la o unitate medicală, iar personalul medical a constatat că prezintă stare de lehuzie precum şi urmele tipice ale unei naşteri recente. Cu ocazia cercetării la faţa locului, a fost identificat cadavrul nou-născutului de sex masculin în casa bătrânească din gospodăria inculpatei. (...) În urma raportului întocmit de medicul legist care a efectuat autopsia nou-născutului, a rezultat că nou-născutul de sex masculin a fost născut la termen, viu şi a avut viaţă extrauterină; după naştere nu au fost acordate îngrijiri medicale nou-născutului. Moartea nou-născutului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute ca urmare a sufocării prin introducerea într-un sac menajer”, transmit procurorii.

Mama acuzată că şi-a ucis trei copii a fost expertizată psihiatric. În concluziile raportului pus la dispoziţia organului de urmărire penală s-a menţionat  faptul că femeia a fost diagnosticată cu episod depresiv moderat - sever, tulburare mixtă de personalitate, “dar la data de 09 august 2019 inculpata a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele social juridice negative ale faptei pentru care este cercetată, astfel că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent”.

“Cu privire la fapta comisă în luna iunie 2016 membrii comisiei au apreciat că fapta a fost comisă cu discernământ diminuat. Cu privire la fapta comisă în luna februarie 2018 membrii comisiei au apreciat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite