Decizia altruistă a lui Ştefan Mandachi. Ce se va întâmpla cu hotelul său de patru stele din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suceveanul Ştefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova în semn de protest că ţara noastră nu are autostrăzi, a luat o decizie neaşteptată cu privire la hotelul pe care îl deţine în municipiul Suceava.

Ştefan Mandachi şi-a închis hotelul pentru publicul larg şi a anunţat că-l pune la dispoziţia celor care luptă împotriva coronavirusului, fără a încasa subvenţie de la stat.

Mandachi a scris pe Facebook că hotelul său de patru stele este deschis pentru:

- pentru medici/ asistenţi medicali/voluntari în spitale, care au interacţionat cu bolnavi/suspecţi de Coronavirus de la Spitalul Judeţean şi a oricăror alte spitale orăşeneşti sau săteşti dimprejur. (...)

- poliţişti, jandarmi şi alte cadre militare care interacţionează cu cetăţeni contaminaţi cu Coronavirus care nu respectă legea (fug din spitale, patrulează liniştiţi pe străzi, nu respectă regimul de carantină).

  “Ofer GRATUIT toate saloanele de evenimente corporate (sau săli de nunţi) de la Magnificus Plaza de 1500 MP tuturor antreprenorilor care vor să confecţioneze măşti de protecţie sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor. Practic se pot pune mai multe sute de maşini de cusut în incinta acestor spaţii”, a arătat Ştefan Mandachi.

Suceveanul a explicat că personalul hotelului nu poate fi pus la dispoziţia celor care vor dori să se cazeze, pentru că în acest caz ar exista riscul de infectare, „dar cadrele medicale sau militare vor intra pe proprie răspundere în hotel şi vor primi cartelele pe care noi le predăm la spital şi poliţie. Noi asigurăm doar paza”.
Pe de altă parte, persoanele cazate vor primi câte o masă gratuită de la un restaurant SPARTAN, în regim de catering.

În postarea de pe Facebook, Mandachi a mai scris că le solicită Mallurilor din România să se închidă de urgenţă şi să ofere spaţii (că au suficiente) pentru persoanele care au nevoie de spaţii (adăpost, igienizare, depozitare).


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite