De ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge? Versetele din Biblie care ar indica că transfuzia din sânge este împotriva religie

De ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge? Versetele din Biblie care ar indica că transfuzia din sânge este împotriva
religie

De ce nu permit martorii lui Iehova transfuzia de sânge? FOTO Adevărul

O tânără de 19 ani, rănită grav după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren, a murit după ce familia le-a interzis medicilor să îi facă transfuzie de sânge din motive religioase. Preotul Petru Vîrlan ne-a explicat de ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge. Acesta arată că în Bibilie sunt mai multe versete pe care martorii lui Iehova le-au interpretat după bunul plac şi au considerat că transfuzia de sânge este interzisă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Martorii lui Iehova au reapărut în România imediat după Revoluţie, în anul 1990. Chiar dacă se defineau ca şi cult creştin, ei s-au înscris la Judecătorie ca şi organizaţie neguvernamentală. În anul 1997, Martorii lui Iehova au cerut Secretariatului de Stat pentru Curte recunoaşterea oficială drept cult creştin, iar după un proces câştigat la Curtea Supremă de Justiţie, Ministerul Culturii şi Cultelor a fost nevoit să introducă această organizaţie în rândul celor oficial recunoscute de statul român.

Martorii lui Iehova se definesc drept oameni obişnuiţi, cu slujbe, integraţi în societate, însă ei încearcă să-şi câştige adepţi arătând faptul că statele lumii sunt creaţia lui Satan, susţinând că autorităţile statului nu trebuie să fie respectate. În plus aceştia au indus o idee colectivă adepţilor cultului, prin care este încurajată sinuciderea în locul unei transfuzii de sânge.

În cazul unor accidente grave, când pacienţii pierd mult sânge, iar nivelul de trombocite sau imunoglobuline este foarte scăzut, transfuzia de sânge este vitală şi de neînlocuit. Chiar şi aşa, în mare parte din spitale, alături de fişele medicale ale pacienţilor care sunt Martori ai lui Iehova, sunt păstrate declaraţii date pe proprie răspundere prin care se refuză transfuziile de sânge, indiferent de consecinţe.

De ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge

Preotul Petru Vîrlan a explicat de ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sânge.

”Martorii lui Iehova nu acceptă sânge din motive religioase. Aceştia consideră că atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament sunt versete prin care li se cere să se abţină de la sânge. Aşadar martorii lui Iehova nu acceptă sânge pentru a nu încălca cuvântul Lui Dumnezeu, în percepţia lor”, a precizat preotul Petru Vîrlan.

Acesta ne-a arătat şi versetele din Biblie care stau la baza refuzului martorilor lui Iehova de a permite transfuzia de sânge.

Geneza 9:4 – ”Numai carnea cu sufletul ei — sângele ei — să n-o mâncaţi”.

Leviticul 17:10 – ”Dacă vreun om din casa lui Israel sau vreun locuitor străin care locuieşte printre voi mănâncă sânge de orice fel, îmi voi întoarce negreşit faţa împotriva sufletului care mănâncă sânge şi îl voi nimici din mijlocul poporului său”.

Deuteronomul 12:23 – ”Totuşi, să fii ferm hotărât să nu mănânci sângele, căci sângele este sufletul; să nu mănânci sufletul împreună cu carnea”.

Faptele 15:28, 29 – ”Căci spiritul sfânt şi noi am considerat că este bine să nu vă adăugăm nicio altă povară, decât următoarele lucruri necesare: să vă abţineţi de la lucrurile jertfite idolilor, de la sânge, de la animale strangulate şi de la fornicaţie. Dacă vă păziţi cu grijă de aceste lucruri, vă va merge bine. Fiţi sănătoşi!“.

Leviticul 17:14 – ”Căci sufletul oricărei cărni este sângele său prin sufletul din el. De aceea le-am spus fiilor lui Israel: «Să nu mâncaţi sângele niciunei cărni, deoarece sufletul oricărei cărni este sângele său. Oricine îl mănâncă trebuie să fie nimicit»“.

Ieri, 12 noiembrie 2015, o tânără de 20 de ani, din judeţul Suceava, a decedat la spital după ce a suferit un accident feroviar, iar părinţii ei au refuzat ca medicii să-i facă transfuzii de sânge pentru a o salva de la moarte.

În vara acestui an, un caz similar s-a petrecut la Dubai. Un asiatic i-a împiedicat pe salvamarii de pe o plajă din Dubai, să-i salveze fiica în vârstă de 20 de ani, de la înec, preferând să o vadă moartă decât să fie atinsă de un străin. Tatăl a fost arestat de poliţia din Dubai şi acuzat de omor.

citeste totul despre: