Cutremur în PNL Suceava. Candidatul propus de PNL pentru Primăria Suceava s-a schimbat peste noapte

Cutremur în PNL Suceava. Candidatul propus de PNL pentru
Primăria Suceava s-a schimbat peste noapte

Gheorghe Flutur, Dumitru Pardău, Ion Lungu, Ioan Bălan şi Ilie Bolojan. FOTO: Dănuţ Zuzeac

Conducerea PNL Suceava a validat candidatura lui Ion Lungu la Primăria municipiului Suceava, deşi luni în şir s-a tot spus că deputatul Ioan Bălan va lupta pentru fotoliul de edil-şef din partea PNL.

În urma unui sondaj organizat de PNL, a reieşit că favorit la fotoliul de edil şef al municipiului Suceava este actualul primar Ion Lungu. Astfel, dacă până mai ieri deputatul Ioan Bălan era anunţat ca şi candidat la primăria Suceava din partea PNL, a fost luată decizia de a se miza pe Ion Lungu în bătălia pentru primărie. Conform PNL-iştilor suceveni, sondajul a arătat că dacă astăzi ar fi alegeri, Lungu ar primi 51% dintre voturile sucevenilor, în timp ce Ioan Bălan doar undeva la 20%.

La alegerile prezidenţiale din 2014, Ion Lungu a încurajat candidatura lui Victor Ponta, în acelaşi an el alegând să părăsească partidul PDL şi să devină independent. În toată această perioadă, Lungu a devenit o ţintă a PNL-iştilor, care nu de puţine ori l-au criticat pentru activitatea desfăşurată la primărie, însă căile politicii sunt greu de înţeles.

Astăzi, la sediul PNL din Suceava a avut loc o conferinţă de presă la care au luat parte secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, prim – vicepreşedintele coordonator PNL Suceava, Dumitru Pardău, deputatul PNL, Ioan Bălan şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Cu această ocazie a fost anunţată candidatura lui Ion Lungu din partea PNL la Primăria municipiului Suceava. Acesta urmează să preia şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PNL de la deputatul Ioan Bălan. O altă schimbare produsă în sânul PNL Suceava a avut loc la conducerea judeţeană, fiind luată decizia ca filiala să fie condusă de un singur preşedinte, în speţă de senatorul Gheorghe Flutur, în timp ce deputatul Dumitru Pardău va ocupa funcţia de prim – vicepreşedinte coordonator al PNL Suceava.

„Sunt alături de colegii mei azi cu două anunţuri. Ele sunt parte a fişei postului secretarului PNL. Dorim să desăvârşim fuziunea dintre cele două partide. În urma deciziilor colegilor de la Suceava, primarul Lungu va fi candidatul PNL la Primăria Suceava la alegerile din 5 iunie. Flutur va deveni preşedinte unic la judeţ. Cum s-a ajuns în situaţia ca Lungu să candideze? Pentru desemnarea candidaţilor în toate municipiile reşedinţă am făcut sondaje pentru a ne testa candidaţii noştri, dar şi pentru a-i testa pe toţi cei care vor să candideze. În baza sondajului efectuat, a ieşit fără dubiu că Lungu are o cotă de încredere şi de vot care îl face cu foarte mare probabilitate să fie în situaţia de a mai câştiga un mandat.

Astfel, colegul şi prietenul nostru Bălan a renunţat la candidatură. Vreau să îi mulţumesc lui Ioan Bălan pentru decizia luată, pentru că e una bună şi pentru el şi pentru PNL şi pe de altă parte îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru partid. A demonstrat că e un membru pe care te poţi baza atunci când eşti la greu. Sunt convins că Lungu de poziţia de candidat va câştiga Primăria şi împreună cu Flutur vor face un tandem puternic, care va face lucruru bune pentru municipiu şi judeţ”, a declarat Ilie Bolojan.

Acesta a mai ţinut să-i mulţumească şi lui Dumitru Pardău pentru că a venit cu propunerea ca senatorul Gheorghe Flutur să devină preşedinte unic al PNL Suceava.

„Evident, până în ultimul moment, poziţia noastră a fost să ne susţinem propriul candidat care a fost Ioan Bălan. Trebuie să spun că a fost un maraton greun, un maraton în opoziţie alături de Bălan, mi-aş fi dorit ca PNL să dea candidatul din interior. Calculele ne-au adus în această postură pragmatică pentru a mări şansele candidaţilor noştri pentru Primăria Suceava şi pentru Consiliul Judeţean.

Îi mulţumesc lui Bălan pentru ce a făcut pentru PNL. Aşa a fost viaţa şi în politică sunt calcule pragmatice. Îi urez bun venit în echipă lui Lungu, să lucrăm în tandem şi să contribuim la modernizarea judeţului. Mâine vom convoca Colegiul Director pentru a discuta probleme organizatorice. Vinerea viitoare, la ora 17.00, lansăm candidaţii pentru alegeri, în prezenţa liderilor naţionali ai PNL”, a spus Gheorghe Flutur.

Dumitru Pardău, fost copreşedinte al PNL Suceava, a arătat că este mulţumit pentru ce a realizat până în prezent şi că este conştient că după fuziune, cel îndreptăţit să fie preşedinte este senatorul Gheorghe Flutur.

„Sunt conştient că lucrurile vor funcţiona normal în tot judeţul fără a ţine seamă de unde provin membrii, PDL sau PNL. Îi mulţumesc lui Lungu pentru prevenirea în PNL. Ne onorează revenirea lui şi cred că şi pe el în onorează. Se reface tandemul Flutur – Lungu şi cred că vor fi rezultate foarte bune”, a ţinut să declare deputatul Pardău.

Deputatul Ioan Bălan s-a arătat afectat de schimbarea luată din cei de la conducere şi de desemnarea lui Ion Lungu ca şi candidat din partea PNL la Primăria municipiului Suceava.

„E un moment greu pentru mine. Mă afectează personal în principal, dar putem merge mai departe pentru că echipa de la municipiu are ca obiectiv câştigarea primăriei. S-a făcut sondajul care într-un fel mă onorează pentru că sunt primul din partea PNL şi în acelaşi timp îmi dă de gândit. Am văzut determinarea de care a dat dovadă echipa. În interiorul PNL sunt apreciat şi oamenii mă cunosc.

Probabil că mie mi se datorează faptul că nu am transferat asta şi către cetăţeni. Ce a făcut partidul eu am urmat. Foarte cinstit vă spun că nu voi merge în altă parte. Candidatura mea a fost retrasă de mine. Mă retrag şi din funcţia de preşedinte. Noua echipă spre să conţină mulţi din cei care au fost în fosta mea echipă”, a explicat deputatul PNL Ioan Bălan.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat mulţumit de revenirea în PNL, spunând că se simte ca în urmă cu 18 ani, când a aderat pentru prima dată la partidul liberal.

„Nu e simplu şi va fi o bătălie grea. Sper să avem o bătălie civilizată şi cu idei importante din care să câştige sucevenii”, a declarat Ion Lungu. 

Alte ştiri pe această temă:

 

PNL va ataca în instanţă hotărârea Guvernului Cioloş privind alegerile locale. Ce urmăresc liberalii

PNL şi-a anunţat echipa de campanie. Ce liberali vor coordona partidul la locale

Tăriceanu anunţă că legea PNL pentru alegerea primarilor în două tururi intră luni în dezbaterea Biroului Permanent al Senatului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările