Curţi inundate, drumuri blocate şi persoane izolate între ape, în urma ploilor torenţiale din Suceava

Curţi
inundate, drumuri blocate şi persoane izolate între ape, în urma ploilor
torenţiale din Suceava

Inundaţii Suceava. FOTO Adevărul

Patru persoane şi circa 400 de oi au rămas blocate între ape. Ele au fost salvate de către pompieri. Mai multe curţi şi beciuri din Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Slatina au fost inundate. De asemenea, DJ 209A a fost o bună bucată de timp blocat din cauza inundaţiilor.

Ploile torenţiale din ultimele zile au produs inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Suceava. În municipiul Rădăuţi, mai multe curţi şi beciuri au fost inundate de apa scursă de pe un versant şi reversată din şanţul de drenare. Pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei, fără a fi înregistrate pagube materiale considerabile.

În seara zilei de joi, pe la ora 20.30, drumul judeţean dintre satele Slatina şi Găineşti a fost blocat din cauza inundaţiilor. Din cauza ploilor torenţiale, râul Suha ce traversează satele Găineşti şi Slatina, a ieşit din matcă, inundând o porţiune din DJ 209A, la intrarea în satul Găineşti, totodată apa ajungând în curţile a cinci gospodării.  

La faţa locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni cu o autospecială şi două motopompe, precum şi pompierii voluntari din cadrul Primăriei comunei Slatina cu o autospecială şi o motopompă, aceştia scoţând apa din gospodării. În prezent, circulaţia pe DJ 209A se desfăşoară normal.

În municipiul Câmpulung Moldovănesc au fost colmatate două podeţe, fiind inundate o curte şi un beci. În comuna Muşeniţa, două anexe au fost lovite de trăsnet şi au ars.

Patru persoane şi circa 400 de oi au rămas izolate între ape, În localitatea Valea Moldovei. Iniţial, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a trecut peste apa două persoane, celelalte două rămânând să aibă grijă de animale. Apoi, pompierii militari, împreună cu lucrătorii SVSU Valea Moldovei, au salvat cele două persoane şi cele aproximativ 400 de oi, care au fost trecute peste apă în siguranţă. Nimeni nu a suferit leziuni şi nici nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Alte ştiri pe această temă:

Trafic îngreunat pe două drumuri naţionale din judeţul Bacău, din cauza inundaţiilor

23 de localităţi din Vrancea, afectate de inundaţii. Pe un drum naţional se circulă cu restricţii

Efecte ale ploilor torenţiale în Bucureşti şi judeţul Ilfov: Curţi, case şi gospodării inundate, dar şi drumuri acoperite de apă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările