Cum va ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România. Explicaţiile ambasadorului Israelului la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa David Saranga FOTO: Facebook
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa David Saranga FOTO: Facebook

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a explicat că Lumina Harică va fi dusă de la Ierusalim la aeroportul din Tel Aviv de o delegaţie din Ţara Sfântă, iar de aici va fi preluată de preoţii veniţi din România, care vor aştepta în aeroport.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa David Saranga, a explicat, în după-amiaza zilei de joi, la Suceava, cum va ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România. 

Diplomatul a arătat că Lumina Harică va fi dusă de la Ierusalim la aeroportul din Tel Aviv de o delegaţie din Ţara Sfântă, iar de aici va fi preluată de preoţii veniţi din România, care vor aştepta în aeroport.

Lumina Sfântă va ajunge şi în Bucovina. O delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor face pregătiri în acest sens. Anul trecut, când Suceava era în carantină, Lumina Harică de la Ierusalim nu a mai ajuns în judeţul Suceava.

David Saranga se află de câteva zile în Bucovina. Oficialul a explicat că ţara sa vrea să semneze un acord cu guvernul român pentru recunoaşterea reciprocă a certificatului de vaccinare anti-COVID-19.

Dacă cele două state semnează acordul, românii care s-au vaccinat sau au trecut prin boală şi au anticorpi nu vor mai fi obligaţi să facă două teste PCR ca să ajungă în Ţara Sfântă.

„Din momentul în care vom semna acest acord, orice cetăţean român va putea pleca în Israel fără să aibă nevoie de un test anti-Covid. Fiecare persoană care a fost vaccinată sau a avut Covid şi are anticorpi va putea călători în Israel. Israelul a decis să deschidă graniţele pentru turişti, dar numai pentru persoanele care au anticorpi. Şi noi vrem să deschidă România graniţele pentru turiştii din Israel, aşa că vom vorbi despre deschiderea reciprocă”, a declarat ambasadorul Israelului.

Oficialul a mai spus că începând cu data de 23 mai a.c. fiecare persoană care este vaccinată sau care a avut Covid va putea călători în Israel, dar va avea nevoie de un test PCR înainte de plecare şi de un test PCR şi un test de anticorpi când ajunge în Israel. 

Vă mai recomandăm: 

Germania respinge o redesenare a graniţelor în Balcani, ideea fiind „pusă în sertar”, potrivit ministrului de Externe

Oana Pellea, despre „Fenomenul Piaţa Universităţii“: „Erau unii pe margine care ne fluierau şi ne huiduiau“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite