Cum se prepară spectaculoasa reţetă de papanaşi cu brânză, smântână şi dulceaţă de afine. Desertul este un deliciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: divainbucatarie.ro
FOTO: divainbucatarie.ro

Delicioşii papanaşi cu brânză proaspătă de vaci nu lipsesc din meniul pensiunilor din Bucovina. Reţeta tradiţională este rapidă, nu sunt necesare foarte multe ingrediente, nu este costisitoare, iar rezultatul „se evaporă” imediat în farfuria pofticioşilor.

Pentru a prepara 8 papanaşi de 8-9 cm sau 16 de dimeniuni mai mici, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 700 de grame de brânză de vaci proaspătă, 120 de grame de zahăr pudră, coaja rasă de o lămâie, o linguriţă de esenţă de vanilie, un plic de zahăr vanilat, 3 ouă, 400 de grame de făină, 1 /2 linguriţă de bicarbonat, 1/4 linguriţă de sare şi ulei pentru prăjit.

La final, pentru asamblarea deserului, mai aveţi nevoie de 500 de grame de smântână şi 400 de grame de dulceaţă de afine sau merişoare.

Potrivit divainbucatarie.ro, pentru început se pune brânza de vaci la scurs, într-o sită. Se lasă de 2-3 ore sau chiar peste noapte la frigider, apoi, se amestecă brânza cu zahărul pudră şi cel vanilat, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie, după care se adaugă ouăle şi se amentecă până se omogenizează compoziţia.

“Încorporăm apoi făina şi bicarbonatul. Amestecăm până se omogenizează aluatul. Ne umezim mâinile cu apă, şi modelam bile pe care le turtim un pic. În mijloc le facem o gaură cu un deget şi apoi le dăm puţin prin făină (dacă avem făină pe masa de lucru este perfect).(...). Punem într-o tigaie uleiul şi îl încingem. Prăjim papanaţii pe amble părţi, la foc mic-mediu, pâna se rumenesc”, transmite sursa citată.Papanaşii se aşează într-o farfurie întinsă şi, peste ei, se toarnă smântâna şi dulceaţa acrişoară, de vişine, afine sau merişoare. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite