Cum se prepară prăjitura Pavlova, unul dintre cele mai contrastante deserturi: crocant, cremos, dulce şi acrişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: www.adihadean.ro
FOTO: www.adihadean.ro

Prăjitura Pavlova a fost denumită după Anna Matveyevna Pavlova, o celebră balerină şi coregrafă din Rusia. Desertul a fost creat chiar în timpul turneului său din Noua Zeelandă şi Australia, în 1929.

Prăjitura Pavlova este pe cât de simplu de pregătit pe-atât de sofisticată în materie de gust. Desertul alintă papilele gustative prin savoare şi contrast. Prăjitura este şi acrişoară şi dulce şi cremoasă şi crocantă. Aşa cum o descriu cei care au cunoscut-o pe balerina Anna Matveyevna Pavlova, cea după care a fost denumit desertul. 

Pentru a prepara bezeaua aveţi nevoie de  6 albuşuri, 300 de grame de zahăr, 2 linguri de amidon, 1 linguriţă de zeamă de lămâie,1 linguriţă de esenţă de vanilie.

Pentru a prepara frişca aveţi nevoie de 400 de ml de smântână pentru frişcă, 2 linguri de zahăr pudră şi aproximativ 250 – 300 de grame de căpşurni.


Modul de preparare, potrivit reţetepractice.ro: "Adaugă treptat zahăr, câte o lingura odată, în timp ce mixezi compoziţia. Când albuşurile capătă consistenţa bună de bezea, adică lucioasă şi foarte fermă, încorporează esenţa de vanilie, amidonul şi zeama de lămâie.

Toarna apoi compoziţia de bezea în pos (nr. cornet din pânză densă), cu cel mai mare varf stea, şi formează prajiturelele pe o tava tapetată cu foaie de copt, cam de 10 cm în diametru. Turteşte uşor centrul fiecăreia cu spatele unei linguriţe.

Dă bezelele la cuptor pentru 75 de minute, la 100 de grade. După 75 de minute, lasă-le să se răcească complet în cuptor. Separat, bate frişca cu cele 2 linguri de zahar. Pune frişca în pos şi, când bezelele ies de la cuptor, orneaza-le în centru cu frişca şi căpşuni proaspete".

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite