Cum se prepară delicioasele brioşe de post cu dulceaţă de prune. Reţeta simplă care-i cucereşte pe pofticioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu puţină creativitate, desertul de post se poate transforma într-o mică operă de artă, care încântă ochiul şi papilele gustative. Reţeta nu este consumatoare nici de timp, şi nici de energie. Se prepară repede şi este delicioasă.

Înainte să vă apucaţi de treabă, asiguraţi-vă că aveţi tot ce vă trebuie la îndemână. Alegeţi mai întâi formele de silicon, pentru că nu aveţi nevoie de foarte mult ulei.

Iată care sunt ingredientele: 500 de grame de făină, un plic de praf de copt, un plic de zahăr vanilat, coaja de la o lămâie, 3 linguri de zahăr, 250 de ml de apă caldă, 100 de ml de apă minerală, 100 de ml de ulei, o jumătate de borcan de dulceaţă de prune şi, nu în ultimul rând, o lingură de zahăr pudră.

Aşa cum se arată pe portalul briosedeacasa.ro, apa se pune pe foc într-un vas mic, doar până când se incălzeşte puţin. Separat, se cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt. În acelaşi vas se pun trei linguri de zahăr, zahărul vanilat şi coaja rasă de la lămâie.

 Peste aceste ingrediente se toarnă apa călduţă şi se amestecă cu o lingură. Se adaugă câte o lingură de ulei şi se amestecă, apoi cu câte o lingură de apa minerală. Compoziţia se omogenizează bine cu o lingura de lemn. În formele de silicon se pune o lingură de compoziţie, o linguriţă de dulceaţă si iar o lingură de compoziţie. Formele se bagă în cuptor pentru 25-30 de minute. După ce s-au copt, briosele se lasă la răcit aproximativ 15 minute.Se pudrează cu zahăr şi se adaugă deasupra o linguriţă de dulceaţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite