Cum se prepară delicioasa pastă de jumări, aperitivul copilăriei bunicilor noştri

Cum
se prepară delicioasa pastă de jumări,
aperitivul copilăriei bunicilor noştri

FOTO: Oana Şlemco

Iarna nu-i ca vara din foarte multe motive, unele mai plăcute, altele mai neplăcute. Pasta de jumări se află pe lista motivelor plăcute, dacă luăm în considerare că se prepară uşor şi este un deliciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasta de jumări este una dintre acele reţete simple şi de efect cu care poţi să-ţi încânţi musafirii fiţoşi care-ţi trec pragul casei. 

Se prapară simplu şi vă conectează la poveştile din copilăria bunicilor. Aşadar, aveţi nevoie de 250 de grame de jumări, două linguri de muştar, o ceapă roşie de mărime medie, câţiva căţei de usturoi, sare şi piper după gust. 

Secretul reuşitei este să nu vă zgârceşti la ingrediente. Recomandarea este aduceţi jumările de la ţară, de la bunici sau să le cumpăraţi de la un producător serios.

Jumările se pun într-un blender, împreună cu ceapa, usturoiul, condimentele şi muştarul. Se pasează cu răbdare până când se transformă într-o pastă omogenă. Dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie, puneţi să vă jucaţi, în sensul că puteţi să puneţi jumările pe rând, pentru ca pasta să fie mai fină. La final, pasta se întinde pe pâine. Deasupra, puteţi să puneţi frunze de pătrunjel şi felii de roşii.

Cel mai bine ar fi să depoziaţi pasta de jumări într-un borcan de sticlă pe care să-l ţineţi la frigider.


FOTO: Oana Şlemco


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: