Cum arată corturile instalate în curtea spitalelor pentru triajul pacienţilor care  au nevoie de consult medical

Cum
arată corturile instalate în curtea spitalelor pentru triajul
pacienţilor care  au nevoie de consult medical

FOTO: Traian Andronache/Facebook

Primul triaj al pacienţilor care ajung la spitalele din judeţul Suceava se face în conturi. Măsura are ca scop prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus. Spitalul Judeţean Suceava a anunţat a restricţionat şi accesul aparţinătorilor pacienţilor care vin la Unitatea de Primiri Urgenţe sau la Ambulatoriul Integrat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În curtea Spitalului Judeţean Suceava a fost montat un cort pentru efectuarea triajului pacienţilor care ajung în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Managerul Vasile Râmbu a explicat că va mai monta un cort pentru trajul pacienţilor care vor să ajungă la consultaţii în Ambulatoriu Integrat. 

Aşadar, pacienţii care nu prezintă simptome ale afecţiunilor respiratorii şi nu au călătorit în zonele roşii sau galbene afectate de infecţiile cu COVID-19 sau nu au venit în contact direct cu persoane diagnosticate cu această boală vor fi direcţionaţi de personalul medical către UPU.

Cei cu simptome ale infecţiilor respiratorii, inclusiv ale infecţiei cu COVID-19 vor fi direcţionaţi spre triajul secţiei de Boli Infecţioase.

Managerul Vasile Râmbu a mai spus că unitatea medicală a restricţionat şi accesul aparţinătorilor pacienţilor care vin la Unitatea de Primiri Urgenţe sau la Ambulatoriul Integrat. Corturi au fost montate şi în curtea altor spitale din judeţ.

Managerul spitalului de la Rădăuţi, Traian Andronache, a adresat rugămintea persoanelor care vin la spital să respecte indicaţiile şi să răspundă corect la întrebările care li se adresează. De asemenea, pacienţii sunt rugaţi să respecte regulile de prevenţie şi igiena personala, distanta fata de alte persoane, respectiv spălatul mâinilor, purtatul măştii şi prezentarea la spital doar în cazul unei urgente reale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările