Cum a reacţionat o clientă care a primit bon fiscal într-o piaţă din România. „Aşa ceva nu mi s-a mai întâmplat în viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este ţara în care oamenii se minunează când primesc bonul fiscal la piaţă. Medicul Mariana Stoleru le-a mărturisit prietenilor că, miercuri după-amiază, a primit primul bon fiscal din viaţa ei de la o femeie care vinde legume la tarabă, în piaţa care se află în cartierul George Enescu, din municipiul Suceava.

Mariana Stoleru a terminat Facultatea de Medicină la Iaşi în anul 1980. Este suceveancă şi obişnuieşte să-şi facă cumpărăturile în pieţele din oraş. Miercuri, medicul a avut parte de o mare surpriză în piaţa din cartierul sucevean George Enescu. 

Ea susţine că a primit pentru prima dată în viaţa ei un bon fiscal, de la o persoană care vinde la tarabă. Suceveanca a fotografiat bonul şi a publicat imaginea pe Facebook cu următorul mesaj: „Premiera absolută, primul bon fiscal pe care l-am primit în viaţa mea dintr-o piaţă din România ! PIATA MICA Felicitari, STEFFY &COR SRL UDEŞTI ! Şi vânzătoarea, frumoasă şi amabilă!”.

Medicul ne-a mărturisit că a păstrat bonul drept amintire în portofel.

Mesajul pe care l-a publicat pe Facebook a stârnit reacţii din partea suceveanilor. Unii s-au plâns că nu au primit niciodată bon de la comercianţii din pieţe. „Mie încă nu mi s-a întâmplat”, a scris Mihai Gherasim.

Şeful de la Administraţia Pieţelor din din cadrul Primăriei Suceava, Cristi Cureluşă, ne-a declarat că toţi comercianţii care vând în pieţe, fie pe tarabă, fie în magazine, au obligaţia să deţină casă de marcat şi să elibereze bonuri fiscale. Pe de altă parte, producătorii care fac dovada că marfa le aparţine, care au atestate eliberate de primării, nu intră sub incidenţa acestei legi. Ei sunt obligaţi să le elibereze clienţilor câte o filă din carnetul de comerciant. Când se termină carnetul, cotorul trebuie predat primăriei care a eliberat atestatul de producător.

În pieţele din municipiul Suceava, există spaţii separate pentru producători şi comercianţi. Clienţii sunt atenţionaţi, cu ajutorul unor mesaje inscripţionate pe pancarte, când ajung în sectorul comercianţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite