Cum a fost pedepsit un copil pentru că a îndrăznit să intre în livada baronului Kapri. Fapta abominabilă comisă în 1894 a fost relatată în presa franceză

Cum
a fost pedepsit un copil pentru că a îndrăznit să intre în livada baronului Kapri. Fapta abominabilă comisă în 1894 a fost relatată în presa
franceză

FOTO: colaj realizat din imaginile publicate pe www.dragusanul.ro

Scriitorul sucevean Ion Drăguşanul a publicat pe blogul personal traducerea unui articol apărut în presa franceză în anul 1894, în care se arată că baronesa de la Băneşti, comuna Fântânele, judeţul Suceava, a vrut să-i dea foc unui copil care a intrat în livada de pe moşia sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scriitorul Ion Drăguşanul a scris pe pagina personală de Facebook că monstruozitatea de la Băneşti nu a fost relatată în presa românească. Este vorba despre tentativa baronesei Kapri de a da foc unui copilaş care îi intrase în livadă. Scriitorul a publicat pe blogul personal traducerea unui articol preluat din presa franceză care prezenta fapta. 

„La moşia din Băneşti, aproape de gara Vereşti, o crimă teribilă tocmai s-a comis, din ordinele baronului Kapri, proprietarul acestei moşii. Un copilaş, fiul unui biet ţăran, a îndrăznit să intre în livada învecinată curţii susnumitului baron. Doar pentru aceasta, doamna a încuiat copilaşul în hambar şi a poruncit slugilor să-i verse o găleată cu gudron în cap. Nefericitul copilaş a fost orbit de lichidul care i-a intrat în ochi. Aceasta nu a fost suficient pentru ignobila stăpână, care le-a cerut, apoi, slugilor să înmoaie copilul în smoală dizolvată, din cap, până în picioare, şi să-i dea foc. Această ultimă poruncă, după ce au fost executate cele anterioare, au fost refuzate de slugi, care nu au avut putere să-l supună pe bietul copilaş şi acestui ultim supliciu”, se arată pe blogul lui Ion Drăguşanul.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: