Cum poate slăbi un copil supraponderal: „Schimbarea nu porneşte de la el, care are probleme de greutate“

Cum poate slăbi un copil supraponderal:
„Schimbarea nu porneşte de la el, care are probleme de
greutate“

FOTO: Publica.md

Nutriţionista Paula Monor a declarat pentru „Adevărul” că, în cazul copiilor care au probleme de greutate, schimbarea nu poate să înceapă de la ei, pentru că sunt prea mici ca să înţeleagă importanţa unei alimentaţii sănătoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nutriţionista Paula Monor din municipiul Suceava ne-a declarat că în cazul copiilor care au probleme de greutate schimbarea nu poate să înceapă de la ei, pentru că cei mici nu înţeleg importanţa unei alimentaţii sănătoase. Schimbarea începe de la părinţi. Paula Monor ne-a explicat că înainte de orice, părinţii trebuie să vadă dacă cel mic nu are probleme emoţionale.

„Schimbarea începe din mijlocul familiei. Viaţa de familie este extrem de importantă. Părinţii trebuie să petreacă timp de calitate cu copiii lor. Cei mici pot să mănânce şi pe bază de stres. Una dintre întrebările pe care le adresez pacienţilor mei este dacă există o traumă emoţională. Am avut copii la care s-a declanşat un comportament neadecvat din această cauză”, ne-a spus nutriţionista.

Ea a explicat că educaţia alimentară nu se face cu forţa. Copiii nu trebuie să se simtă încorsetaţi atunci când încep un program de reducere a greutăţii. Specialistul află mai întâi care sunt obiceiurile alimentare ale copilului şi, pe baza alimentelor care îi plac, stabileşte un nou meniu. Dacă copilulului îi place să consume unt, atunci se recomandă ca în loc de unt cu 80% grăsime, să se consume unt cu 40% grăsime. Dacă sunt copii cărora le plece să consume cartofi prăjiţi, atunci părinţii ar trebui să le gătească mâncarea preferată la cuptor, fără ulei.

Paula Monor ne-a mai spus că trebuie să se acorde o atenţie sporită şi la ceea ce consumă copilul la şcoală. Ea ne-a explicat că obişnuieşte să negocieze cu copiii ei. Le pregăteşte pacheţele de acasă de două sau trei ori/săptămână, sandvişuri şi un fruct sau chiar ceva dulce.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: