Cum au scăpat autorii „Jafului secolului“ de închisoare după ce au furat o maşină blindată care transporta 10 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Nica, angajat al CPI Security, împreună cu complicii Gabriel Velescu şi Aurelian Paven, a reuşit să fure în 2004 o blindată încărcată cu 10 milioane de lei. Pentru faptele lor, cei trei au primit câte patru ani de închisoare cu suspendare, după ce în primă instanţă se aleseseră cu câte 14 ani de detenţie.

„Jaful secolului” a fost comis în dimineaţa zilei de 5 iulie 2004, în jurul orei 4.30. Petru Nica, angajat al CPI Security, a reuşit să fugă cu o maşină blindată plină cu bani, ce aparţinea băncii ABN Amro. Concret, autorul jafului a reuşit să fure suma de 100 de miliarde de lei vechi (10 milioane de lei). La o săptămână distanţă de la furtul banilor, Petru Nica avea să fie prins într-o vilă din Snagov.

Autorul „jafului secolului” s-a angajat la CPI Security cu gândul de a comite o astfel de faptă. Acesta a aşteptat ceva timp pentru a-şi pune planul în aplicare. Nica a aşteptat să aibă prima cursă în afara Bucureştiului pentru a putea fura o maşină plină de bani. El a avut doi complici, respectiv doi mecanici auto, care l-au ajutat la comiterea furtului.

Conform procurorilor, Petru Nica a fost sprijinit de către Gabriel Velescu şi Aurelian Paven. Cei doi l-au aşteptat pe Nica pe DN 1, cu un autoturism Dodge. Aceştia au urmărit maşina condusă de şoferul de la CPI Security până la restaurantul „Cocoşatul”, unde colegul lui Nica, Dan Vlăsceanu, a coborât pentru a face unele cumpărături.

În acel moment, Petru Nica a plecat cu blindata plină cu bani, fiind urmărit de aproape de către complicii săi. Cei trei au abandonat autospeciala pe malul lacului Herăstrău, iar de acolo au transferat banii în maşina condusă de cei doi complici şi au plecat la o vilă din Snagov, loc în care a fost prins Petru Nica.

„La Snagov a fost găsit Nica Petru şi cea mai importantă parte a sumei sustrase”, a precizat la vremea respectivă chestorul de poliţie Marian Tutilescu.

În anul 2006, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Petru Nica, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven la câte 14 ani de închisoare. Ulterior, apelurile celor trei au fost admise, aceştia alegându-se cu câte patru ani de închisoare cu suspendare, pedepse definitive. Cei trei mai trebuiau să achite şi suma de 800.000 de lei, bani ce nu au fost găsiţi de către anchetatori.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Momentul în care un individ jefuieşte o staţie PECO din Chişinău

A dat buzna în casa unei bătrâne de 89 de ani şi, sub ameninţarea cuţitului, i-a furat 10.000 de lei. Agresorul a fost reţinut

VIDEO Jaf ca în filme la o benzinărie Petrom. Seiful a fost golit cu ajutorul unui angajat. Achiziţia făcută de unul dintre hoţi imediat după jaf

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite