Cum au şantajat doi cultivatori de canabis un minor ca să-l facă să le vândă drogurile

Cum au şantajat doi cultivatori de canabis un minor ca să-l facă să le vândă drogurile

FOTO: Arhivă

Doi tineri din comuna Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, au fost reţinuţi de Poliţie, pentru că procurau canabis pentru a-l vinde la consumatori. Când au văzut că pot face rost de bani cu uşurinţă, traficanţii au renunţat la agricultura clasică şi s-au apucat să cultive canabis.

Doi tineri din comuna Frătăuţii Noi a judeţului Suceava au fost arestaţi preventiv pentru că au cultivat şi comercializat canabis, dar şi pentru că au şantajat un minor ca să le vândă marfa.

Mihăiţă Buzec şi Şerban Lazăr, ambii de 22 de ani, au intrat în atenţia procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, încă de anul trecut. Pe atunci, ei procurau canabis şi-l vindeau cu 50 de lei gramul. Marfa ajungea la clienţi prin intermediul unui minor, care l-a un moment dat a vrut să renunţe la activitatea ilegală pentru că a conştientizat riscurile.

Buzac şi Lazăr nu au fost de acord cu decizia minorului şi l-au ameninţat cu diverse acte de violenţă şi nu doar pe el, ci şi pe alţi doi membri ai familiei sale.

Ca să obţină şi mai mulţi bani de pe urma afacerii ilegale, Buzec şi Lazăr au semănat seminţe de canabis. Anchetatorii i-au supravegheat o perioadă de timp, până când plantele au ajuns la maturitate şi abia atunci le-au făcut percheziţii în case şi i-au reţinut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: