Cum să-ţi protejezi mâinile de frig iarna. Contează mult produsele de curăţare folosite

Cum să-ţi protejezi mâinile de frig iarna. Contează mult produsele de curăţare folosite

FOTO:www.apiestetic.ro

Mâinile şi faţa sunt cele mai expuse părţi ale corpului la frig, iar în sezonul rece au nevoie de o atenţie sporită. Expunerea la temperaturile scăzute de afară şi la aerul uscat din spaţiile încălzite determină uscarea pielii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bine ar fi ca atunci când mergeţi afară să vă protejaţi mâinile de frig cu mănuşi confecţionate dintr-un material natural care  să lase pielea să respire.

Trebuie să vă spălaţi pe mâini cât mai des, indiferent de sezon. Atenţie însă, temperatura apei nu trebuie să fie foarte ridicată, deci apă călduţă nu fierbinte deoarece pielea poate să devină aspră. Contează mult şi produsele de curăţire sau dezinfectare pe care le folosiţi. Săpunul trebuie să aibă un PH neutru.

În plus, specialiştii recomandă ca atunci când spălaţi vasele să purtaţi mănuşi de protecţie pentru ca detergentul să nu vă afecteze pielea.

Poate cel mai important este să vă hidrataţi pielea cu o cremă ori de câte ori aveţi nevoie. Practic nu trebuie să vă lipsească din poşetă crema de mâini. Specialiştii recomandă utilizarea cremelor de hidratare măcar de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, în sezonul rece. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările