VIDEO Cum dispar pădurile din Bucovina: un câmpulungean a filmat cum se defrişează în voia cea bună în pădurile din România

VIDEO Cum dispar pădurile din Bucovina: un câmpulungean a filmat
cum se defrişează în voia cea bună în pădurile din România

Defrişările ilegale continuă să fie o problemă mare în judeţul Suceava. FOTO captură video

Un filmuleţ făcut public şi devenit viral pe site-urile de socializare scoate încă o dată la iveală faptul că defrişările ilegale continuă să fie o problemă foarte mare în judeţul Suceava. Un câmpulungean a reuşit să surprindă mai multe utilaje ce practic distrugeau o pădure din apropiere de zona protejată de la poalele Rarăului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un filmuleţ făcut public pe Youtube arată cum barbarii distrug aurul verde din Bucovina. Problema defrişării este una mare în judeţul Suceava de ani de zile, însă nimeni nu vrea să găsească o soluţie pentru a opri tăierile ilegale de arbori. Filmuleţul postat pe Youtube arată practic cum dispar copacii, cum apar drumurile „forestiere” şi cum lemnul este pregătit pentru a fi scos din pădure.

Imaginile respective au fost surprinse în Câmpulung Moldovenesc, pe Izvorul Alb, în apropiere de zona protejată ed la poalele Rarăului şi au stârnit reacţii dure pe reţelele de socializare. Poliţiştii ar trebui să se autosesizeze şi să-i verifice pe cei ce fac prăpăd în această pădure, fără ca nimeni să-i oprească.

În primăvara acestui an, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, susţinea că fenomenul tăierilor ilegale de pădure nu ar fi atât de grav cum pare în presă, ea înaintând nişte cifre care nu încălzesc pe nimeni. 

Probabil Cristiana Paşca Palmer ar trebui să facă o vizită prin pădurile din ţară ca să poată observa că defrişările ilegale reprezintă defapt o problemă foarte mare.

Alte ştiri pe această temă:


Zeci de plopi de pe marginea şoselei Hunedoara – Călan au fost retezaţi

Cum au reuşit brăilenii cu spirit civic să blocheze defrişarea câtorva hectare de pădure la marginea oraşului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările