Cum au construit copiii dintr-un sat izolat 17 izvoare cu apă vie: „Dă o stare de bună dispoziţie şi poftă de muncă“

Cum au construit copiii dintr-un sat izolat 17 izvoare cu apă vie: „Dă o stare de bună dispoziţie şi poftă de muncă“

Izvor de apă vie de la Panaci. FOTO Facebook/ Verdesescu Mirela

Elevii de la Şcoala Gimnazială Panaci, din judeţul Suceava, au amenajat 17 izvoare de apă vie la poalele Munţilor Călimani. Este vorba despre o apă minerală care poate fi băută de oricine şi are efecte benefice pentru organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clubul Green Impact, de la Şcoala Gimnazială Panaci din judeţul Suceava, a demarat în această primăvară proiectul „Izvoarele de apă vie”. La activităţi au luat parte 46 de elevi de la şcoala din Panaci, care şi-au propus să valorifice şi să protejeze izvoarele de apă minerală naturală – borcuţuri – de pe suprafaţa comunei lor de domiciliu.

Aceştia au realizat o hartă a comunei pe care au localizat izvoarele care au primit şi câte un nume, iar această hartă urmează să fie expusă în centrul comunei sub formă de panou. Elevii din Panaci, cu sprijinul profesorilor, au descoperit nu mai puţin de 17 izvoare de apă vie, urmând ca la fiecare izvor să fie plasat câte un panou informativ cu numele izvorului, caracteristicile apei şi măsurile de protecţie.

„Proiectul va servi comunitatea deoarece nimeni până acum nu a scos în evidenţă aceste izvoare, nici nu le-au fost cunoscute caracteristicile, iar unii localnici mai beau uneori apa lor. Turiştii care vor veni vor putea cunoaşte localizarea borcuţurilor, vor degusta, vor afla despre beneficiile apei în vindecarea unor boli, vor putea face plimbări de la un izvor la altul, cunoscând pe această cale şi alte frumuseţi ale comunei. Estimăm un număr de 500 turişti pe an”, se arată într-un comunicat al celor de la Clubul Green Impact.


„Apa vie este o apă medicinală, ce poate fi consumată de toată lumea. Ea dă o stare de bună dispoziţie şi poftă de muncă. Chiar bolnavii de cancer aflaţi în tratament scapă mai uşor de stările neplăcute create de medicamente. Cu cât concentraţia de deuteriu (izotop al hidrogenului) din apă este mai mic, cu atât procesul de diviziune celulară din organism e mai lent, astfel că apa încetineşte procesul de îmbătrânire”, a explicat Ioan Ştefănescu, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) din Râmnicu Vâlcea.

Apa vie este băutura zeilor în mitologia slavă. Cel care o bea obţine nemurire şi tinereţe veşnică. În mitologia română, Apa Vie este apa băută de eroi pentru a reveni la viaţă după vindecarea unor răni.

Alte ştiri pe această temă:

Apa vie şi puterile ei tămăduitoare. Cum ne protejează agheasma de duhurile rele şi de boli, spală păcatele şi goneşte gândurile necurate

„Apa vie“ din Vâlcea, elixirul tinereţii căutat de americani

Misterul izvorului cu „apă vie“ din Munţii Apuseni: legenda spune că după ce bei de acolo creşti în înălţime

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările