Cum acţionau cei trei hoţi care i-au terorizat pe oamenii de afaceri din Suceava. Suma totală furată este uriaşă

Cum acţionau cei trei hoţi care i-au terorizat pe oamenii de afaceri din Suceava. Suma totală furată este uriaşă

FOTO: realitateadesuceava.net

Cătălin Tiberiu Mercheş, Sergiu Nicolae Lahman şi Cezar Ioan Dumitru sunt cei trei suspecţi care au băgat spaima în afaceriştii suceveni. Tinerii au spart mai multe locuinţe de pe raza municipiului Suceava, dar şi din comunele limitrofe şi au furat bunuri şi bani în valoare de proape 500.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei sunt după gratii de o lună de zile, fiind cercetaţi în arest preventiv pentru furt şi furt calificat într-un dosar cu un prejudiciu de 160.000 de lei. 


Acum, anchetatorii au cerut din nou arestarea preventivă a  Sergiu Lahman şi Cătălin Mercheş pentru că au reuşit, susţin ei, să probeze alte patru fapte de tentativă de furt şi furt calificat. În acest nou dosar, prejudiciul este de peste 300.000 de lei. 

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

- în data de 02.07.2018, în intervalul orar 10:00-11:00, inculpatul M.C.T. a pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate C.D., din Mun. Suceava, jud. Suceava, forţând uşor uşa principală de acces în interior, moment în care a fost surprins de proprietar, fără a reuşi să sustragă bunuri sau valori.

- în data de 04.07.2018, în intervalul 09:30-11:15, în perioada cât persoana vătămată C.D. a lipsit de la adresa de domiciliu din Mun. Suceava, jud. Suceava, prin escaladarea unei ferestre, inculpatul M.C.T. a pătruns în locuinţă şi i-au răvăşit mai multe bunuri, reuşind să sustragă două ceasuri şi un cuţit, creând un prejudiciu de 200 lei,

- în noaptea de 30.09.2018/01.10.2018, în intervalul orar 19:00-03:00, inculpatul M.C.T. împreună cu inculpatul L.S.N., au pătruns, prin efracţia şi escaladarea unei ferestre, în locuinţa numitului C.F., situată în mun. Suceava, jud. Suceava, de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, gablonţuri, ceasuri de mână şi au încercat să sustragă un seif încastrat în perete, creând prin acestea un prejudiciu de aproximativ 15.000 lei;

-în data de 16.12.2018, în intervalul orar 17.20-20.20, inculpatul M.C.T. împreună cu numitul L.S.N., au pătruns în locuinţa numitului P.G., situată în mun. Suceava, jud. Suceava, prin forţarea geamului şi a uşii de acces de la bucătărie, de unde, după ce au răvăşit mai multe bunuri, au sustras suma de 7.150 euro şi 14.800 lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 47.000 lei. 

-în data de 05.01.2019, în intervalul orar 17.00-19.00, inculpatul M.C.T. a pătruns prin efracţie, în imobilul persoanei vătămate B.G.R., situat în Mun. Suceava, jud. Suceava, de unde a sustras o casetă metalică de valori care conţinea mai multe sume de bani, respectiv: 137.600 lei, 11.250Euro, 1820 dolari americani şi mai multe bijuterii din aur, creând un prejudiciu total de aproximativ 250.000 lei.

La data de 12.04.2019 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor  pentru o durată de 30 de zile.

"Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Surse apropiate anchetei susţin că prejudiciul ar fi şi mai mare, pentru că unele furturi din casele afaceriştilor suceveni nu au fost probate încă. 

Faptele ar fi fost comise în perioada 2018 - 2019. Modul de operare al celor trei hoţi i-ar fi pus în dificultate pe poliţişti. Hoţii acţionau doar la pont. Aveau feţele acoperite ca să nu poată fi identificaţi în baza imaginilor de pe camerele video şi mănuşi chirurgicale pentru a nu lăsa amprente. Ei aşteptau să plece de acasă afacetiştii şi familiile acestora, după care acţionau. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: