Critici dure ale unei fetiţe de 10 ani pe vlog la adresa unui primar. „Sunteţi o ruşine!“ Ce a supărat-o atât de tare pe copilă

Critici dure ale unei fetiţe de 10 ani pe vlog la adresa unui primar. „Sunteţi o ruşine!“ Ce a supărat-o atât de tare pe copilă

Ecaterina Grădinariu, eleva de 10 ani care l-a criticat pe primarul Ion Lungu. FOTO: Smărăndiţa Grădinariu

Ecaterina Grădinariu este elevă în clasa a IV-a la Şcoala „Ion Creangă”, din municipiul Suceava. Ea a făcut un vlog în care l-a criticat aspru pe primarul Sucevei, Ion Lungu, din cauza traficului extrem de aglomerat din oraş. Clipul a stârnit un val de reacţii pe Facebook. Unii au lăudat iniţiativa copilei, în timp ce alţii cred că micuţa este folosită în campania electorală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ecaterina Grădinariu este nemulţumită de modul în care decurg lucrările de reparaţie a podului de peste râul Suceava, singurul care face legătura între zona centrală şi celelalte cartiere din oraş. 

Eleva de 10 ani îl critică pe primarul Sucevei, Ion Lungu, pentru că muncitorii nu lucrează în schimburi pentru a termina lucrarea într-un timp mai scurt. „De câteva zile se fac reparaţii în ritm de melc, cu doar câţiva muncitori care mai mult stau şi nu fac nimic. O astfel de reparaţie se face ori noaptea ori 24 de ore din 24 şi 7 din 7 zile”, este de părere Ecaterina.

Întrebată dacă a fost ajutată să facă vlogul, Smărădinţa, mama elevei, ne-a spus că nici nu era în ţară când a fost filmat clipul. „Am fost nevoiţi să stăm în trafic foarte mult într-una din zile, iar tatăl ei i-a expus problema. Nu este primul clip realizat de ea, însă la acesta a acceptat câteva sugestii. Oricum, în momentul în care l-a creat, noi nici nu eram în ţară. Doar ne-a spus să o urmărim pe YouTube. Este un copil foarte curajos şi cu simt civic”, ne-a spus Smărăndiţa Grădinariu.

Clipul a stârnit un val de reacţii în mediul on-line. Unii cred că micuţa a fost folosită în scopuri electorale, pentru că videoclipul a fost publicat în perioada campaniei pentru Parlamentul European, alţii au lăudat iniţiativa Ecaterinei.

„Un copil de 10 ani implicat in politică? Trist, foarte trist!”, a arătat Camelia Ignănescu, pe contul de Facebook al Smărăndiţei Grădinariu. În replică, Oltea Prelucă a scris: „Nu cred că aveţi dreptate; copilul a constatat, alături de părinţii săi, cu siguranţă, că deplasarea din Burdujeni către centrul oraşului şi viceversa e un calvar. Nu cred că puteşi nega. Puteţi nega că lucrările acelea se fac, într-o ţară normală, în maximum 48 de ore? Puteţi nega că firmele care lucrează la noi câştiga licitaţiile....cum le căştigă şi apoi se constată că nu au destui muncitori? Ori suficiente mijloace de lucru? Or ....Hai sa fim serioşi: aici nu e politica, e civism. Bravo, Ecaterina!”.

Din cauza lucrărilor la pod, maşinile înaintează foarte greu în zona comercială

Săptămâna trecută, Primăria Suceava a demarat lucrările de reparaţie la singurul pod din oraş, peste râul Suceava, care face legătura între zona centrală şi cartierul Burdujeni. În prezent, se circulă pe două dintre cele patru benzi. În acelaşi timp se lucrează şi pe strada Biruinţei, care este una dintre variantele de ocolire folosită de cei care vor să traverseze urbea fără să treacă pe pod. Aşa că, mai ales la ore de vârf, traficul se aglomerează, iar şoferii circulă bară la bară. 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că lucrările nu mai suportau amânare. Problema este că muncitorii firmei lucrează doar opt ore/zi. În plus, constructorii au fost filmaţi, în mai multe rânduri,  stând cu coatele sprijinite de balustrada podului sau jucându-se pe telefoanele mobile în timpul programului de lucru.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: