Crimele perfecte care au îngrozit Suceava. Cum au fost ucişi cu bestialitate cinci oameni fără a fi găsiţi vinovaţii

Crimele perfecte care au
îngrozit Suceava. Cum au fost ucişi cu bestialitate cinci oameni fără a fi găsiţi vinovaţii

Mama Alinei Corocăescu a trecut prin momente de groază când şi-a găsit fiica moartă. FOTO: Adevărul

În 2008, o tânără de 27 de ani a fost găsită moartă în apartamentul ei din Suceava, aceasta fiind ucisă după ce a fost lovită de trei ori în cap cu o rangă. În 2005, doi soţi septuagenari din Milişăuţi au fost omorâţi, fiind loviţi cu un picior de la un scaun până şi-au dat ultima suflarea, în timp ce în anul 2003, două femei, una din Zvorîştea iar cealaltă din Liteni, cu vârste de 76, respectiv 79 de ani, au fost violate după care au fost ucise.

În judeţul Suceava au avut loc mai multe crime odioase, însă nu de fiecare dată autorii au fost descoperiţi şi pedepsiţi conform legii. Anchetatorii investighează şi astăzi dosare vechi de peste 10 ani, peste care s-a aşternut praful, însă cu ajutorul tehnologiei dezvoltate din ziua de astăzi procurorii criminalişti speră să dea de urma celor care au curmat viaţa unor persoane nevinovate.

Ultima crimă de acest gen, înregistrată de poliţiştii suceveni cu autor necunoscut datează din anul 2008. Atunci pe data de 12 septembrie, Alina Corocăescu, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită moartă într-un apartament din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. 

Tânăra a fost lovită în cap, de trei ori, cu o rangă, însă chiar dacă fapta a fost comisă în amiaza mare nimeni nu a auzit sau văzut nimic. Alina, absolventă a două facultăţi – Drept şi Psihologie – a fost găsită moartă, chiar de mama ei care declara la acea vreme că imaginea fiicei sale moarte o va urmări până va ajunge în mormânt. Anchetatorii au stabilit atunci că motivul crimei a fost jaful, criminalul furând din casă o borsetă în care erau câteva sute de lei.

Doi soţi din Milişăuţi omorâţi cu un picior de la un scaun

Soţii Gheorghe şi Elena Hreniuc, ambii de 70 de ani, din Milişăuţi, au fost găsiţi morţi în casă de o nepoată de-a lor venită să mulgă vaca. Copila va rămâne toata viaţa marcată de ceea ce a văzut în camera în care şi-a găsit bunicii morţi, cu capurile fărmate şi cu pereţii plini de sânge. Ambii bătrâni au fost ucişi cu cruzime, anchetatorii stabilind că criminalul a folosit un picior de la scaun cu care şi-a lovit victimele peste cap şi corp până când acestea şi-au dat suflarea.

Ca şi în cazul Alinei Corocăescu motivul crimei a fost jaful, poliţiştii deplasaţi la faţa locului găsind bunurile din cameră răvăşite. Chiar dacă au fost ridicate amprente, s-au făcut măsurători şi au fost audiate mai multe persoane, nici până în ziua de astăzi nu a fost descoperit cel care a luat viaţa celor doi bătrâni. La acea vreme locuitorii din Milişăuţi au fost îngroziţi de teribila crimă, aceştia spunând că aşa ceva nu s-a întâmplat la ei în comunitate nici în timpul războiului.

Două bătrâne violate şi omorâte în 2003

Pe birourile judiciariştilor suceveni mai sunt două dosare în care se fac cercetări în două cazuri extrem de grave. In 2003 două bătrâne au fost victimele unui viol, acestea murind în urma violurilor.

Pe data de 10 februarie 2003, la ora 16.00, M.H., de 76 de ani, din satul Şerbăneşti, comuna Zvorîştea, a fost găsită moartă în casa ei, pe corp având mai multe urme de violenţă. În urma expertizei medico – legale s-a stabilit că bătrâna a fost victima unui viol, iar moartea a fost provocată prin asfixiere mecanică prin aspirare de sânge în căile respiratorii superioare, hemoragia masivă fiind provocată de fractura totală a piramidei nazale.  

La data de 14 octombrie 2003, o altă bătrână de 79 de ani din satul Roşcani, oraşul Liteni, a fost violată şi mai apoi ucisă. Raveica Bulgariu, din satul Roşcani, a fost găsită moartă în locuinţa sa de o rudă de a ei care a anunţat poliţia deoarece i s-a părut suspectă moartea bătrânei, cu o zi înainte victima era sănătoasă şi vioaie şi a stat de vorbă cu câţiva consăteni.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că decesul bătrânei s-a produs prin violenţă, pe corpul acesteia fiind mai multe urme de violenţă. În urma necropsiei, legiştii au precizat că “moartea bătrânei a fost violentă şi a survenit în timpul unui raport sexual cu manopere de sugrumare şi loviri în zona feţei, care au provocat şi o fractură de piramidă nazală”.

Criminaliştii au stabilit că Raveica Bulgariu a fost acostată de criminal în curtea casei sale, a fost târâtă în casă, unde a fost violată şi ucisă. Ipoteza anchetatorilor este susţinută de faptul că în curtea locuinţei bătrânei a fost găsită o lanternă. Procurorii au stabilit că bătrâna a ieşit afară auzind câinele lătrând, a luat o lanternă pentru a vedea dacă nu cumva i-a intrat un hoţ în curte. Bătrâna a scăpat lanterna din mână fiind lovită instantaneu de criminal.

Investigaţiile în acest caz au fost foarte grele deoarece Raveica Bulgariu locuia într-o zonă izolată din Roşcani, neexistând niciun martor. În aceste două cazuri poliţiştii au audiat zeci de persoane şi au verificat tot atâtea piste, dar aceste demersuri nu au avut niciun rezultat. Foarte multe persoane audiate au fost foarte reţinute în declaraţii, acestea neputând da indicii care ar duce la rezolvarea acestor două cazuri extrem de grave.

Alte ştiri pe această temă:


Crimă în noaptea Sfântului Nicolae la Brăila. Criminalul a fost reţinut. Este nepotul victimei

Femeie omorâtă de propriul soţ, fost poliţist militar

Crime ritualice la malul Dunării. Cum şi-a omorât o mamă cei cinci copii cu bomboane în care a ascuns otravă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: