Contrabaniştii din Suceava, loviţi din plin de către poliţiştii de frontieră. Zeci de mii de pachete cu ţigări confiscate în ultimele zile

Contrabaniştii
din Suceava, loviţi din plin de către poliţiştii de frontieră. Zeci de mii de
pachete cu ţigări confiscate în ultimele zile

Poliţiştii de frontieră au confiscat în ultimele zile zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă. Marfa pe care au pus mâna poliţiştii se ridică la peste 100.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră au confiscat zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă. Aceştia au depistat pe un drum forestier greu accesibil, de pe raza localităţii Brodina de Sus, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport, însă şoferul nu a oprit, continuându-şi deplasarea.

„Lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare şi au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

La scurt timp, maşina a fost găsită abandonată şi plină cu ţigări de contrabandă, motiv pentru care a fost dusă la sediul STPF Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.340 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 156.078 de lei, a fost confiscată, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Un echipaj al poliţiei de frontieră a depistat pe un drum forestier de pe raza localităţii Nisipitu, un autoturism Audi A4, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au făcut semn regulamentar pentru oprirea la control, însă şoferul şi-a continuat deplasarea în mare viteză, ignorând semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră.

„Drept urmare, colegii noştri au pornit în urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp şoferul a abandonat maşina şi a fugit în pădure”, a declarat pur­tătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

Imediat, au fost luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care a mai fost descoperit, pe un drum lateral, un alt autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe persoane.

„La apariţia poliţiştilor de frontieră, şoferul autoturismului marca Mitsubishi a pornit în trombă spre lucrătorii noştri, cu intenţia de a-i lovi, moment în care poliţiştii de frontieră au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului”, a mai spus Ilie Poroch Seriţan.

În urma focurilor de avertisment trase de poliţiştii de frontieră, contrabandiştii respectivi au abandonat maşina, şi profitând de vegetaţia din zonă au fugit în direcţii diferite, în pădurea din apropiere.

Cele două autoturisme abandonate au fost transportate la sediul STPF Suceava, unde în urma inventarierii baxurilor din Audi A4 a rezultat cantitatea de 13.360 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 156.312 de lei a fost confiscată, iar cele două maşini folosite la activitatea infracţională, în valoare de 14.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul STPF Suceava în ve­derea documentării întregii activităţi infrac­ţionale.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru prinderea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Alte ştiri pe această temă:

Familia care a transformat contrabanda cu ţigări într-o afacere de casă. Judecătorii i-au arestat pe toţi membrii grupării infracţionale

Descinderi la membrii unei reţele specializate în contrabanda cu ţigări VIDEO

Un intermediar din „dosarul Gorbunţov”, condamnat la 4 ani de închisoare. Acesta urma să-l convingă pe Vitalie Proca să-şi schimbe depoziţiile


 

citeste totul despre: