Coadă imensă de tiruri în Vama Porubne, de la graniţa cu România. Ucrainenii spun că românii sunt de vină

Coadă imensă de tiruri în Vama Porubne, de
la graniţa cu România. Ucrainenii spun că românii sunt de vină

Câteva zeci de camioane stau blocate de 24 de ore în Vama Porubne, partea ucraineană a punctului de trecere de la Siret, judeţul Suceava şi, cel mai probabil, vor mai pierde o noapte acolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coadă imensă la unul dintre punctele de trecere a frontierei de la graniţa de nord a României. Reporterul „Adevărul” a fost contactat de un transportator român, care stă blocat în Vama Porubne deja de 24 de ore. 

„Am ajuns în vamă pe 19 septembrie, la ora 18.00. Au trecut deja 24 de ore de când stau la coadă”, a spus acesta sub protecţia anonimatului.

Bărbatul transportă mărfuri perisabile. El susţine că coada de tiruri se întinde pe o lungime de 6-7 km şi că a primit un bon de ordine de la un grănicer ucrainean pe care l-a întrebat de ce durează atât de mult ca să ajungă în punctul de trecere de la Siret.

Ucraineanul ar fi răspuns că vameşii români sunt vinovaţi pentru că nu şi-ar face treaba.

Având în vedere ritmul în care s-au mişcat tirurile până acum, şoferul român crede că va mai petrece încă 24 de ore la coadă. „Nu suntem doar români la coadă. Mai sunt şoferi din Rusia, Turcia şi Belarus”, a declarat transportatorul.

El a arătat că nu este pentru prima dată când rămâne blocat în vama Porubne. „Mi s-a întâmplat să am în faţă 12 maşini şi să stau la coadă 12 ore”, a spus bărbatul.

Surse neoficiale din Vama Siret susţin că-n punctul de intrare în ţară se lucrează la capacitate maximă.

Vă mai recom​andăm şi:

România, aproape de colaps: Transportatorii de mărfuri anunţă proteste

Vinul cu ierburi aromatice, creat la Breaza de Buzău. Ce plante a amestecat viticultorul în reţeta Miracol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările