Cinci ani de închisoare pentru un piroman care a băgat spaima în poliţişti. A incendiat trei maşini, inclusiv cea a unui comisar

Cinci ani de închisoare
pentru un piroman care a băgat spaima în poliţişti. A incendiat trei maşini, inclusiv
cea a unui comisar

Piromanul Florin Nicolaică. FOTO Facebook/ Florin Nicolaică

Florin Nicolăică (40 de ani), din municipiul sucevean Rădăuţi, a fost condamnat la cinci ani şi 98 de zile de închisoare după ce a incendiat trei autoturisme. Una dintre maşini îi aparţinea unui comisar din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi. În trecut, piromanul a stat un an şi trei luni după gratii pentru că a lovit cu capul în gură un poliţist.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Florin Nicolaică la cinci ani şi 98 de zile de închisoare pentru comiterea infracţiunii de distrugere calificată.

În toamna anului 2016, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-au trimis în judecată pe inculpatul Florin Nicolăică, de 40 de ani, din municipiul Rădăuţi, aflat în arest preventiv, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de distrugere prin incendiere.

Anchetatorii au reţinut în sarcina lui Nicolaică faptul că, în perioada 6 septembrie 2015 – 27 iunie 2016, a incendiat trei autoturisme parcate pe raza localităţii sale de domiciliu. Prima maşină a fost un BMW în valoare de 4.000 de euro ce îi aparţinea unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi. Individul a fost reţinut atunci pentru 24 de ore, însă ulterior a fost eliberat sub control judiciar.

În vara acestui an, Florin Nicolaică a mai dat foc la alte două autoturisme parcate în municipiului Rădăuţi, prejudiciul total ridicându-se la suma de 5.000 de euro. Păgubiţii le-au povestit poliţiştilor că au avut în trecut unele conflicte cu piromanul din Rădăuţi.

Florin Nicolaică a incendiat tot din răzbunare maşina comisarului Doru Potoroacă de la Biroul de Investigaţii Criminale (BIC) al Poliţiei municipiului Rădăuţi. În primă fază, piromanul a vrut să dea foc autovehiculului ce îi aparţine unui alt ofiţer de poliţie din Rădăuţi, însă s-a răzgândit pentru că acesta locuia foarte aproape de el şi dădea de bănuit.

Imediat şi-a găsit altă ţintă, respectiv maşina comisarului Doru Potoroacă, care în toamna anului trecut conducea BIC Rădăuţi. Nicolaică şi-a pus în aplicare planul de răzbunare, considerând că din cauza poliţiştilor de la Investigaţii Criminale a ajuns după gratii, fiind găsit vinovat de lovirea unui poliţist.

În vara anului 2014, Florin Nicolaică a fost reclamat de mai mulţi şoferi că era agresiv în trafic şi a înjurat mai multe persoane. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, însă piromanul din Rădăuţi a refuzat, iar mai mult atunci când a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge l-a lovit cu capul în gură pe unul dintre agenţi. Pentru faptele sale, Nicolaică a primit un an şi trei luni de închisoare cu executare.

Alte ştiri pe această temă:

Piromanul violator „Polonic” şi-a tăiat cu o lamă organul genital imediat după ce a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani

Piromanul care a incendiat apartamentele sociale de pe strada Horea de două ori în câteva zile a fost evacuat

Un piroman care a incendiat opt case într-o lună a băgat în sperieţi o comună întreagă. „Aşteptăm să auzim iar sirena. E un mod de operare bolnav“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: