Chinurile facerii unei şosele de centură. Muncitorii s-au întors să lucreze la patru ani după ce au părăsit şantierul

Chinurile
facerii unei  şosele de centură. Muncitorii s-au întors să lucreze la patru ani după ce au părăsit şantierul

Centura Sucevei. FOTO: Oana Şlemco

Construcţia şoselei de centură care ar trebui să scoată traficul greu din Suceava a început în anul 2008. Până acum, doar unul din cele trei tronsoane a fost deschis pentru circulaţia rutieră. Celelalte două sunt finalizate în proporţie de 80%. Luni dimineaţă, 25 februarie, muncitorii au reluat lucrările după o pauză de patru ani.

Luni dimineaţă, s-au reluat lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. Constructorul a venit pe şantier cu 15 muncitori şi cu mai multe utilaje. 

„Se lucrează la partea de terasamente în vederea îmbunătăţirii terenului de fundare, o operaţiune foarte delicată, prevăzută de expertul tehnic, urmând ca în imediata apropiere, în măsura în care vremea permite, să demarăm lucrările şi la poduri, viaducte şi pasaje. Se va lucra concomitent în mai multe zone”, ne-a declarat Elisei Bidu, reprezentantul firmei constructoare. El a mai spus că dacă vremea va ţine cu muncitorii, atunci lucrările ar putea fi terminate în vara acestui an.

Ruta ocolitoare a Sucevei are o lungime de aproximativ 13 kilometri, cu câte o singură bandă pe fiecare sens. Proiectul este împărţit în trei tronsoane. Până acum, doar un singur tronson a fost deschis circulaţiei rutiere şi acela în anul 2015. Este vorba despre porţiunea de la intersecţia cu DN 17, „Zidul Morţii”, până la intersecţia cu E- 85, spre Pătrăuţi.

Celelalte două tronsoane sunt construite în proporţie de 80 la sută. Lucările au fost sistate în 2015. Atunci, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR) a reziliat contractul cu firma constructoare. 

CNADN a organizat o nouă licitaţie, care s-a încheiat anul trecut. Contractul a fost adjudecat de un de o asociere de firme. Liderul asocierii este Autotehnorom, care mai are un contract important în Suceava. Este vorba despre reabilitarea drumului naţional 18.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: