Ce spune Inspectoratul de Poliţie Suceava despre accidentul rutier în care a fost implicat ecologistul Daniel Bodnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: stirisuceava.net
FOTO: stirisuceava.net

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a transmis un comunicat de presă, marţi, 19 ianuarie, în care a explicat cum s-a produs accidentul rutier în urma căruia activistul de mediu Daniel Bodnar şi-a fracturat coloana.

În comunicatul oficial se arată că maşina implicată în accident avea volanul pe partea dreaptă şi era condusă de Dani Ghinghiloschi. Daniel Bodnar era pasager, ocupând locul din stânga faţă.

„În data de 19 ianuarie 2021, în jurul orelor 02.20, un tânăr de 24 ani, din oraşul Solca, a condus autoturismul cu post de conducere pe partea dreaptă pe DN 17A, pe raza comunei Suceviţa, având direcţia de deplasare dinspre centrul comunei Suceviţa spre comuna Marginea. În autoturism, în calitate de pasager, ocupând locul din stânga faţă, se afla un bărbat de 33 ani, din municipiul Rădăuţi”, transmis IPJ Suceava.

Poliţiştii spun că şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi că a lovit un podeţ, apoi o poartă de acces, după care a ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

„Ajungând pe un sector de drum în aliniament, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers spre stânga, a lovit podeţul din faţa unui imobil imobilului, apoi poarta de acces şi stâlpul din dreapta al porţii respective, după care a pătruns în şanţ şi a lovit un indicator rutier. În urma evenimentului a rezultat avarierea autoturismului şi vătămarea corporală a şoferului şi pasagerului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se mai arată în comunicat.

În urma impactului, şoferul a scăpat cu răni relativ uşoare, dar pasagerul este în stare gravă. Cunoscutul activist de mediu Daniel Bodnar a suferit „o fractură de coloană lombară, paraplegie şi fractură complexă la o gleznă”. 

Victima nu îşi simte picioarele. Medicii care l-au examinat pe activist spun că ar putea să rămână paralizat. Daniel a fost transferat ulterior la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şofer achitat, deşi a condus băut şi a omorât un pieton. Explicaţia instanţei

Amenzi de 25 milioane de euro pentru Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger. Reacţia Egger

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite