Ce s-a întâmplat cu muntele de bani găsit de procurori în casele inculpaţilor din dosarul „şpagă la permise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: DNA
FOTO: DNA

Averile celor 13 inculpaţi din dosarul „şpagă la permise” au fost discutate în instanţă, la cererea procurorilor DNA. Este vorba despre banii descoperiţi în casele suspecţilor în timpul percheziţiilor.

Uriaşele sume găsite în locuinţele celor 13 inculpaţi din dosarul „şpagă la permise” au fost sechestrate. Este vorba despre două milioane de euro. Măsura asiguratorie a fost adoptată de procurorii DNA, fiind ulterior confirmată de magistraţii de la Tribunalul Suceava.

Unii dintre inculpaţi au încercat să le justifice sumele în instanţă, dar nu au reuşit să-i convingă pe magistraţi.

Sumele exacte descoperite de anchetatori în locuinţele inculpaţilor sunt fabuloase. De departe, cel mai bogat dintre cei anchetaţi este fostul şef de la Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, Radu Obreja.

La el acasă a fost descoperită suma de 123.320 de euro, 147.090 de lei precum şi 30 de ceasuri de lux, mai multe bijuterii şi piese de valoare, dar şi autoturisme în valoare totală de circa 100.000 de euro.

De la Radu Popovici s-a ridicat suma de 659.000 de euro şi 246.500 de lei. Banii i-ar fi aparţinut tot lui Radu Obreja. Popovici ar fi avut misiunea să-i albească prin cumpărarea unor proprietăţi.

Gheorghe-Ionel Perijoc avea în casă 201.900 de euro, 59.580 de  lire sterline şi 17.100 de lei.

Cristian Blîndu strânsese189.145 de euro, 35.500 de  lei, 1.360 de lire sterline.

Instructorul auto Florin Bolohan avea 217.250 de euro şi 397.800 de lei, iar la sediul şcolii de şoferi administrată de acesta, SC Conect Ralbo SRL, s-au găsit 74.110 de euro, 37.860 de lei şi 1.800 lire sterline.

Diferenţa a fost ridicată din locuinţele celorlalţi inculpaţi, în mare parte instructori şi administratori ai şcolilor de şoferi.

Vă amintim că procurorii DNA Suceava susţin că au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere. Reţeaua ar fi fost condusă de Radu Obreja, care are venituri modeste în declaraţia de avere, dar, în realitate, ar avea numeroase proprietăţi: apartamente, vile de lux, cabinete medicale în Suceava şi Constanţa.

Pentru a frauda examenul teoretic, candidaţii dispuşi să plătească mii de euro erau echipaţi cu aparatură de spionaj, aşa cum arată stenogramele procurorilor. Primeau o cască fără fir şi o cameră video. Cei care ofereau suportul tehnic citeau întrebările cu ajutorul camerei video şi transmiteau răspunsurile prin casca minusculă.

Ca să nu bată la ochi, se ofereau doar 22 de răspunsuri corecte.  Plăteau mai mult cei care erau  nepregătiţi, cei fără şcoală s.a.m.d. În ultimii cinci ani, Suceava a fost pe primul loc pe ţară la numărul de accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Iohannis e de acord cu o nouă nominalizare a lui Orban: „Că este Orban, îl accept, că este Cîţu, îl accept”. Atac la Dan Barna

Culise. Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap. Liderul PNL, confruntat direct de mai mulţi colegi din conducere pe tema retragerii lui Cîţu

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite