Centru ultramodern de dializă la Suceava

Centru ultramodern de dializă la Suceava

La Centrul de Dializă din Suceava se fac ultimele retuşuri

Investiţia a costat 750.000 de euro, iar inaugurarea va fi pe 1 mai. Zilnic vor fi dializaţi 120 de pacienţi, la 44 de aparate . În Suceava sunt 260 de pacienţi care au nevoie de curăţarea artificială a rinichilor, dar la centru pot veni şi bolnavi din alte judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul a fost construit de firma Fresenius NephroCare, care a concesionat terenul spitalului pentru o perioadă de 49 de ani. Deschiderea oficială va fi la începutul lunii mai. Imobilul în care va funcţiona noul centru de dializă are trei niveluri, subsol, parter şi etaj, desfăşurate pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi.


„Această investiţie reprezintă o oază de lumină, încredere şi confort de care o să aibă parte bolnavii noştri. Astfel, fiecare din cele două etaje va avea 22 de aparate, unde 120 de bolnavi vor putea face dializă într-o singură zi deoarece o singură dializă durează patru-patru ore şi jumătate“, a explicat doctorul Mihai Ardeleanu, şeful Secţiei de Nefrologie. Construirea centrului a început în primăvara anului trecut, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 750.000 de euro. „E foarte greu să depinzi de aparatele de dializă“


„Este bine venită această investiţie. Mă bucur că se gândeşte cineva şi la aceşti oameni. Am un vecin care merge în fiecare săptămână la spital să facă dializă. E foarte greu să depinzi de aparatele acelea care îţi filtrează sângele“, ne-a spus Ioan Mateiciuc, pensionar.  Construcţia centrului a venit ca urmare a creşterii numărului sucevenilor care aveau probleme grave cu rinichii, iar cele 28 de aparate de dializă de la Spitalul Judeţean nu mai făceau faţă solicitărilor. După înfiinţarea acestui nou centru, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava se vor trata în Secţia de Nefrologie doar urgenţele şi cazurile acute, iar aparatura va fi folosită pentru bolnavii renali de la Reanimare, care nu pot fi transportaţi pentru dializă.


Bolnavi din toată Moldova


În noua clădire pot fi ajutaţi şi pacienţii din alte judeţe. „Conform drepturilor pacienţilor, orice bolnav care este dependent de dializă va putea beneficia de serviciile acestui centru, chiar dacă de obicei pacienţii preferă să meargă la cel mai apropiat centru“, a spus doctorul Mihai Ardeleanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările