Cel mai mare păstrăv în cobză şi cea mai mare mămăligă, la Ciocăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi debutează Festivalul Păstrăvului de la Ciocăneşti. Pe stadionul din Ciocăneşti va fi organizată luni o expoziţie concurs cu preparate din păstrăv după reţete tradiţionale, unde vor fi aduse sub privirile turiştilor cel mai mare păstrăv în cobză şi cea mai mare mămăligă.

Festivalul Păstrăvului de la Ciocăneşti debutează azi, cu primirea invitaţilor şi turiştilor, la ora 12.00. Aceştia pot vizita Muzeul Naţional al Ouălelor Încondeiate, muzeul etnografic de la Biserica satului Botoş şi biserica din lemn. Tot azi se vor aduna şi pescarii participanţi la faza naţională a Concursului de pescuit păstrăv pe apele Bistriţei Aurii.
 
La ora 17.00 va avea loc în odaia meşterilor populari din incinta Muzeului Naţional al Ouălor Încondeiate un simpozion în cadrul căruia se va discuta despre Bistriţa Aurie, păstrăv şi tot ce are legătură cu cele două teme. Seara se va desfăşura prima etapă a concursului de pescuit.

Duminică este programată cea de-a doua etapă a concursului de pescuit păstrăv, iar de la ora 11.30 va începe concursul cu plutele pe Bistriţa Aurie, de la Orata la Oiţa. Parada portului popular, de la Muzeul Naţional al Ouălor până la stadionul din Ciocăneşti, începe la ora 12.00. După paradă va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Păstrăvului, iar apoi turiştii prezenţi vor putea asista la lansarea de puiet de păstrăv în apele Bistriţei Aurii, pus la dispoziţie de şeful DSV Suceava, dr. Petrea Dulgheru.

Tot din cadrul programului festivalului fac parte şi expoziţia de gastronomie vegetariană, recitalul preotului Marius Cristian Pop şi „primirea lui Bogdan Vodă – plăieşi cu făclii“.
Luni, 15 august, de sărbătoarea Sfintei Maria, turiştii vor fi invitaţi la hramul bisericii şi a satului Ciocăneşti cu doba. Apoi, pe stadionul din Ciocăneşti va fi organizată o expoziţie concurs cu preparate din păstrăv după reţete tradiţionale, unde vor fi aduse sub privirile turiştilor cel mai mare păstrăv în cobză şi cea mai mare mămăligă.

Pentru că orice festival tradiţional trebuie să fie acompaniat de muzica populară, Irina Loghin va susţine un spectacol în cursul zilei de luni.

În ultima zi a festivalului vor fi premiate „cea mai frumoasă gospodărie din Ciocăneşti“, „cea mai frumoasă grădină cu flori“, „cea mai frumoasă păstrăvărie“ şi „cel mai frumos costum popular“ şi vor avea loc „Balul festivalului“, „Tombola Păstrăvul de Aur“ şi va fi desemnată „regina balului“. Organizatorii au pregătit participanţilor la Festivalul Păstrăvului un foc de artificii în seara zilei de luni.

Citiţi şi: Cavalerii au intrat în Cetatea de Scaun a Sucevei FOTO

Cetatea Sucevei, în ţinută medievală şi admirată de turişti străini FOTO

Magiunul de Topoloveni şi ţuica de Satu Mare, la târgul Bio Bucovina din Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite