Ce a păţit un consilier local care a publicat pe Facebook lista medicilor de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc infectaţi cu COVID-19

Ce
a păţit un consilier local care a publicat pe Facebook lista
medicilor de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc infectaţi cu
COVID-19

FOTO: monitorulsv.ro

Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a publicat pe contul de Facebook o listă cu numele angajaţilor spitalului din localitate testaţi pozitiv pentru COVID-19. Bărbatul a şters postarea, dar între timp lista a fost descărcată, fiind redistribuită masiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Suceava s-au autosesizat după ce o publicaţie locală a scris despre faptul că un consilier local din Câmpulung Moldovenesc a publicat pe contul său de Facebook numele salariaţilor spitalului din localitate infectaţi cu COVID- 19.

Este vorba despre consilierul Corneliu Berentan, care a publicat lista la secţiune de comentarii a unei postări pe Facebook. 

El le-a explicat unor apropiaţi că nu a vrut să publice numele, ci să le trimită în privat unui prieten, aspect considerat la fel de grav de către poliţişti.

Corneliu Berentan a şters postarea, dar între timp lista a fost descărcată de alte persoane care au publicat-o pe diferite grupuri.

Consilierul este cercetat penal pentru „divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Peste 70 de salariaţi ai spitalului din Câmpulung Moldovenesc au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Alte 150 de persoane aşteaptă să primească rezultatele testului. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, unitatea medicală a fost închisă pentru ca spaţiile să fie dezinfectate. Pacienţii intenaţi au fost mutaţi la Spitalul Judeţean Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: